diumenge, 18 d’octubre del 2020

Condol de la SIPOC per la mort del bisbe Antonio Algora

 




Els membres del Secretariat de Pastoral Obrera de Catalunya (SIPOC) expressem el nostre sentiment de condol per la mort del bisbe D. Antonio Algora, que va morir a Madrid el proppassat 15 d’0ctubre, després d’una convalescència de quasi un mes a l’hospital, a causa de la Covid.

El bisbe Algora ha sigut durant  27 anys el bisbe responsable del Departament de Pastoral Obrera de la Conferència Episcopal Espanyola. Hem compartit múltiples trobades i reunions al llarg d’aquests anys. Sempre hem trobat en ell una persona i un pastor senzill, obert, dialogant, proper al món del treball, als treballadors i treballadores. Durant aquest temps ha compartit amb els moviments apostòlics les diferents crisis viscudes al nostre país i que han anat precaritzant la feina i la vida dels qui només tenen el seu treball per a viure. 

Com a consiliari de les Hermandades del Trabajo, i després com a bisbe de Terol i de Ciudad Real, ha estat un home que ha estimat els seus pobles, sempre atent a la realitat concreta del treball i de la pastoral, que com a cristians i treballadors, ha estat i és la nostra principal acció.

Testimoni agraït de tants homes, dones i joves militants, generosos i entregats amb el vestit del servei, valorava aquest tresor de l’Església, desconegut moltes vegades, incomprès moltes altres. Ell mateix va viure també moments d’incomprensió que sabia afrontar amb humor i patiment discret.

A les reunions del Consell Assessor del Departament de Pastoral Obrera, sempre l’hem trobat  escoltant amb atenció, participant com un més, comunicant-nos les seves sàvies experiències, sense imposar res, que enllaçava una darrera l’altra com diu Jesús: Tot mestre de la Llei que s’ha fet deixeble del Regne del cel és semblant a un cap de casa que treu del seu tresor coses noves i coses velles (Mateu 13,52)

Tots els qui formem la família de la pastoral obrera a casa nostra donem gràcies a Déu pel seu testimoni com a deixeble i apòstol (com a creient i pastor) de Jesucrist. Que la pastoral obrera és de tota l’Església va ser una de les seves conviccions i lluites. Que el Pare Bo l’hagi acollit. Ben segur que hem guanyat un intercessor davant d’ell en aquesta situació de pandèmia, que tant amenaça la salut, el treball i la vida de les persones i a nivell social.

Amb Don Antonio, i tants militants, volem pregar una vegada més i ben significativament en aquesta hora: Que les obreres i obrers morts en el camp de l’honor del treball i de la lluita descansin en pau. Gràcies  D. Antonio. Comptem amb la seva pregària.

 

Barcelona, a 17 d’octubre de 2020