dijous, 20 de març del 2014

Nou president a l'ACO


El nou president de l'ACO: “La precarietat laboral toca directament la dignitat de la persona"

 
 
(Laura Mor CR) Jesús Jiménez Colás farà tàndem amb la presidenta actual de l'ACO, Montserrat Ribas. Així ho ha votat aquesta entitat en consell extraordinari, coincidint amb la trobada de responsables que ha tingut lloc aquest cap de setmana a la casa d’espiritualitat dels claretians de Vic.
“Dins del món laboral, l'obrer n'és una part important, però no és necessàriament el més desafavorit.” Jiménez Colás considera que "la precarietat laboral toca directament la dignitat de la persona" i explica que, per sota de qui té un treball poc reconegut, encara hi ha qui no té feina. Precisament la dignitat és el tema motor d'aquest curs, tal com estableixen les prioritats de l'ACO acordades en el seu desè consell.
Mestre jubilat, Jiménez Colás fa trenta-tres anys que milita en aquest moviment obrer, on ha realitzat tasques com a consiliari de grup de la JOC, de la JOBAC i també ha estat responsable de zona. “Ofereixo la meva persona per a tot allò que el militant pugui demanar i que jo sàpiga fer”, ha dit amb vocació de servei.
En relació al sistema organitzatiu de l'ACO, Jiménez considera una sort compartir mandat amb una persona que té una certa trajectòria i se situa en el nou govern com un “aprenent”. Ja és el tercer any que Montserrat Ribas ocupa aquest càrrec i ara s'hi suma ell. “És un sistema molt vàlid. No es trenca res, sinó que es dóna continuïtat a allò estipulat als consells", apunta en Jesús.
Els grans canvis socials entre les prioritats de l'ACO
En el desè consell, l'ACO va definir les prioritats de l'organització que, segons el president entrant, “abraça els grans canvis socials”. Aquestes línies de treball són, en el curs present, la dignitat de la persona; la fe en Jesús com a motor per viure i compartir, per al 2014-2015; i passar de la indignació a l'acció alliberadora, per al 2015-2016.