dimecres, 19 de juliol del 2017

Seminari Internacional del MMTC

 Resultado de imagen de Tierra, techo y trabajo Avila

Terra, sostre i treball per a una vida digna!

L'MMTC es reuneix a Àvila per realitzar el seu Seminari Internacional i Assemblea General


Del 15 al 21 de juliol, a la Universitat de la Mística d'Àvila, participaran 120 delegats i delegades representant a moviments de treballadors cristians de 42 països sota el lema «Terra, sostre i TREBALL per a una vida digna».
En el Seminari Internacional, que se celebra des del dissabte 15 al dimarts 18 de juliol, s'abordarà com construir una societat solidària; les amenaces actuals a la dignitat humana i l'estat del dret al treball, amb la perspectiva aportada, des del coneixement de la situació de l'ocupació i dels treballadors, dels delegats i les delegades de les regions del Moviment Mundial de Treballadors Cristians (MMTC ) d’Amèrica, Àfrica, Àsia i Europa. A la inauguració assistiran l'alcalde i el bisbe d'Àvila, entre d'altres personalitats polítiques, sindicals i eclesials.
Està prevista la participació en aquest diàleg del director de l'Oficina de l'OIT (Organització Internacional del Treball) a Espanya, representants del sindicalisme internacional i de moviments populars per conversar sobre la situació mundial de l'ocupació, les tendències, el seu present i futur. El pensament del papa Francesc sobre el treball humà serà exposat pel bisbe de Pastoral Obrera de la Conferència Episcopal Espanyola. És un moment també molt important en la història del MMTC, en complir 50 anys de compromís en l'evangelització del món del treball.
Seguiran els treballs amb la realització de l'Assemblea General, que començarà el dimecres 19 i finalitzarà el 21 de juliol. A l'assemblea es realitzarà una valoració de l'activitat desenvolupada durant els darrers quatre anys; es produiran les eleccions per renovar la responsabilitat de copresidenta, de tresorer, de consiliari i el Consell Internacional (òrgan de coordinació). Així mateix, s'aprovarà el Pla d'Acció: les propostes de treball i compromís cristià del MMTC i dels seus moviments afiliats per als anys 2017-2021. En aquesta Assemblea té prevista la seva assistència el president de la Conferència Episcopal Espanyola, cardenal Ricardo Blázquez.
En representació de l'ACO hi assisteixen la presidenta Maria Martínez, el consiliari general Josep Jiménez Montejo, el militant Xavier Such i la coordinadora Cèlia Santiago.
Podeu seguir les dues cites en el web www.mmtc-infor.com i en els perfils socials d'aquest moviment mundial. En aquest sentit, tant a Twitter com a Facebook, utilitzaran l'etiqueta #3TVD per a la conversa pública i seguiment dels esdeveniments.