dimarts, 11 de desembre de 2018

Una campanya contra el racisme


 
Campanya #BaltasarDeVeritat
 
Com bé sabeu, és tradició que el dia de la cavalcada infants i adults es disfressin de patges i reis. Sovint, al rei Baltasar l’han representat persones blanques amb la cara pintada de negre, persones embetumades. Aquesta pràctica, que internacionalment es coneix amb el nom de blackface, té un origen colonialista i racista. De fet, moltes persones de pell negra eviten assistir i participar en aquesta festivitat perquè se les ridiculitza.
La campanya #BaltasarDeVeritat, que estem impulsant, conjuntament amb altres col·lectius, consisteix a demanar als ajuntaments de Catalunya que canviïn aquesta pràctica racista.

Així doncs, us escrivim per fer-vos extensiva la campanya i demanar-vos la vostra participació en dos sentits:
  1. Demanar oficialment al vostre Ajuntament i/o Comissió de Reis del vostre poble o ciutat que se sumi a la campanya.
  2. Difondre la campanya a través dels vostres canals de comunicació.

A continuació us podeu descarregar el contingut gràfic per tal que en pugueu fer ús. El podeu editar al vostre criteri o bé fer-ne de nou. https://www.goo.gl/EHZSNm
Qualsevol dubte que pugui sorgir quedem a la vostra disposició.

Moltes gràcies,

Comissió Diocesana de la GOAC (Germandat Obrera d'Acció Catòlica) 


GOAC Barcelona - Sant Feliu
http://goacbarcelona.blogspot.com
Twitter: @GOACBarnaSFeliu
Facebook: Goac Barcelona-Sant Feliu

Un seminari per una economia críticaSEMINARI D’ECONOMIA CRÍTICA 
(2ª Edició)
Del 14 de gener al 15 d’abril de 2019
Escola de Formació Social Joan N. García-Nieto - Fundació Marianao 

 

EL SEMINARI
L’objectiu del seminari és aprendre a analitzar d’una manera senzilla i clara, però alhora amb una visió rigorosa i crítica, els aspectes més rellevants del capitalisme actual immers en una profunda crisi tot analitzant la seva evolució i les conseqüències pel conjunt de la societat.
Analitzarem com funciona el sistema productiu i financer, el rol del diner i el mercat en la nostra societat, el paper de l’Estat i la política econòmica dels governs en l’actual era neoliberal, i reflexionarem sobre les possibles alternatives al sistema capitalista.

COORDINACIÓ DEL SEMINARI
Quim Cervera i Duran. Llicenciat en Sociologia i Llicenciat en Teologia.
Salvador Martínez i Millán. Diplomat en Relacions Laborals i Diplomat en Magisteri.

PERSONES DESTINATÀRIES
La formació està dirigida a persones joves i adultes, que volen aprofundir en l’anàlisi crític de la realitat econòmica actual, amb l’objectiu d’enfortir el seu compromís en les diverses organitzacions i moviments socials que treballen per la transformació de la societat.

METODOLOGIA
La metodologia del seminari serà participativa i orientada a potenciar la reflexió compartida, el diàleg i el compromís crític i transformador de la realitat.
Cada sessió del seminari es realitzarà a partir de la ponència que realitzi la persona convidada i d’uns materials de lectura que s’hauran entregat anteriorment als participants, on hi haurà un qüestionari que caldrà preparar individualment pel diàleg en grup.

CALENDARI I LLOC DE REALITZACIÓ
Les sessions tindran els dilluns, de manera quinzenal, de 19 h a 21 h, del 14 de gener al 15 d´abril de 2019, a l’Espai Mercè Rodoreda de la Fundació Marianao. Plaça Mercè Rodoreda, 3-5 (Sant Boi de Llobregat).

INSCRIPCIONS
Podeu formalitzar la vostra inscripció completant aquest formularionline, per correu electrònic a escola@marianao.net, per telèfon al 93 630 30 62, o presencialment a la Fundació Marianao (pl. Joan N. García-Nieto, s/n de Sant Boi de Llobregat).
Matrícula: 10 € en concepte d’entrega de materials documentals. L´aportació es farà a la primera sessió. 
Places limitades: 20 persones.
Data límit d'inscripció: 10 de gener de 2019. 


Joan N. García-Nieto
FUNDACIÓ MARIANAO
Plaça Joan N. García-Nieto, s/n
08830 Sant Boi de Llobregat