dissabte, 23 de maig del 2015

Anem de festa...

 

La beatificació d’Óscar Romero es podrà seguir en directe des de Santa Anna


(CR/Signis) La parròquia de Santa Anna de Barcelona instal·larà dissabte una pantalla a la Sala Capitular per seguir en directe la beatificació d’Óscar Romero. És una de les activitats amb què aquests dies l’església catalana seguirà la proclamació del nou beat i recordarà el valor del seu llegat. També de la Casa de l'Església-Acadèmia Mariana de Lleida s'ha organitzat la jornada 'Monsenyor Romero és viu! També a Lleida' amb l'objectiu de fer una immersió en el missatge de Romero.
L’arquebisbe Óscar-Arnulfo Romero, assassinat el 24 de març de 1980 per odi a la fe mentre celebrava l’Eucaristia en un hospital de San Salvador (El Salvador), serà beatificat aquest dissabte, 23 de maig, a les 18.00 (hora catalana) en una celebració a la capital del país centreamericà.
Dimecres el director de la Setmana i la Mostra de Cinema Espiritual, mossèn Peio Sánchez, presentarà una projecció de la pel·lícula Óscar Romero, de John Duigan, i Albert Salvadó Usach hi aportarà un comentari. L’acte està organitzat pel Comitè Oscar Romero i tindrà lloc al vrespre a la sala d’actes de Cristianisme i Justícia.
Dijous a les 12.30 h., a la sala capitular de la Parròquia de Santa Anna de Barcelona, es farà una taula rodona sota el títol 'Óscar Romero com a comunicador en sintonia amb el Papa Francesc'. Moderada pel periodista Ignasi Miranda, hi intervindran Francisco Mena Sandoval, cònsol d’El Salvador a Barcelona; Francesc Romeu, capellà i periodista; Francesc Xammar, jesuïta i cofundador del Comitè Óscar Romero de Tarragona; i Àngel Miret, gerent de l’Àrea de Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Barcelona. L’acte està organitzat per Signis Catalunya i el Consolat d’El Salvador a Barcelona.
I dissabte la Parròquia de Santa Anna de Barcelona convida a celebrar una vetlla coincidint amb la seva beatificació. Després de la projecció de la proclamació, cap a les set del vespre, està programada una benedicció de la imatge del nou beat. I a continuació el cardenal Lluís Martínez Sistach presidirà l’Eucaristia, que donarà pas a l’estrena de la cançó Volar contigo, a càrrec del grup Kairoi, un tema dedicat a Óscar Romero. Des del mes de febrer la parròquia de Santa Anna, coincidint amb el 35è aniversari del seu assassinat, compta amb una relíquia del màrtir.
A Lleida, la Casa de l’Església-Acadèmia Mariana proposa per dissabte la  jornada 'Monsenyor Romero és viu! També a Lleida'. Se celebrarà unamissa presidida per mossèn Ramon Prat, vicari general, i tot seguit es presentaran uns testimonis que parlaran de qui ha estat per ells aquest arquebisbe defensor dels drets humans, que va ser assassinat mentre oficiava l’eucaristia. Al vespre hi haurà una lectura de poemes i ball de danses d’Amèrica Llatina en honor de Romero i tot finalitzarà amb un sopar de germanor.