dimarts, 17 de juliol del 2012

Desallotjament ajornat


 

RESUM DE LES ACCIONS RELACIONADES AMB LES NAUS DE JOSEP PLA

ELS FETS: Possible desallotjament de les naus de Josep Pla anunciat pels mossos d’esquadra dijous dia 12 de juliol i previst, en principi, per dilluns 16.

Aquest cap de setmana s’han realitzat accions de suport a les persones que viuen a l’assentament de Josep Pla que van ser acordades per les assemblees dels habitants de la nau, entitats del Districte i de suport als subsaharians que es van reunir divendres dia 13 al Casal de Barri del Poblenou.
·         Dissabte al matí una caravana solidària va sortir de Josep Pla i va fer un recorregut per la rambla de Prim per donar a conèixer la problemàtica que representa el desnonament i demanar la solidaritat veïnal.
·         Diumenge a la tarda una xocolatada popular va concentrar al c/ Puigcerdà (l’altra entrada de la nau) les persones afectades i els veïns que els donaven suport.
·         Dilluns al matí, l’advocada acompanyada de representants de la nau i de les entitats es van personar a la Ciutat de la Justícia per exposar el greu problema social i d’ordre públic que representaria un desnonament precipitat i sense la deguda atenció a les necessitats dels seus habitants.
La Jutgessa ha concedit un ajornament d’una setmana a fi d’aconseguir una mediació amb la propietat, la qual, en funció de la urgència amb què necessiti utilitzar les naus, podria permetre allargar el termini de desallotjament.
Tots aquests actes han rebut el suport de nombrosos veïns i veïnes així com de representants d’entitats i ha obtingut un ampli seguiment per part dels mitjans de comunicació, tant locals com estatals.
La Síndica de Greuges de Barcelona ha desplaçat el seu equip, avui dilluns al matí, a la nau per conèixer de prop la situació i veure les necessitats socials que es poden derivar d’un fet de tanta transcendència.
Demà, dimarts 17 de juliol a les 7 de la tarda està previst realitzar una assemblea a les naus de Josep Pla per valorar la situació i proposar noves accions.
La mobilització ciutadana ha posat en evidència el greu problema que representarà deixar tantes persones al carrer sense mesures socials adequades.
Us seguirem informant de l’evolució de les negociacions amb la propietat així com de l’eventual operatiu que les Administracions públiques posin en marxa per fer front a aquesta emergència social.

Barcelona, 16 de juliol de 2012
AVV del Poblenou