dilluns, 2 d’octubre del 2017

També la Pastoral Obrera de Terrassa apostem pel diàleg, la pau i la denúncia davant els fets violents d'ahir diumenge

 Resultat d'imatges de lágrimas blanco y negro sin copyright
L'Església catalana condemna la violència viscuda a Catalunya

L'Església catalana condemna la violència que ha exercit aquest 1-O la policia espanyola i que ha causat gairebé 900 ferits. "La situació de violència que es viu avui a Catalunya és deplorable. Cal que s'aturi ja la violència i els enfrontaments". És el primer missatge que ha penjat al Twitter Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona i president de la Conferència Episcopal Tarraconense, que agrupa tot l'episcopat català.
Redacció, 2 octubre 17

Davant els fets que s'han produit aquest diumenge 1 d'octubre a l'Arxidiòcesi de Barcelona i arreu de Catalunya, el cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, demana diàleg i pregària. El cardenal Omella se suma al missatge de pau emès ahir a la tarda per l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, president de la Conferència Episcopal Tarraconense. A través de les xarxes socials, Joan Josep Omella ha manifestat que "la situació de violència que es viu avui a Catalunya és deplorable. Cal trobar una sortida pacífica i democràtica a la situació que s'està vivint. Encomanem-ho al Déu de la pau".
Davant dels greus incidents viscuts al llarg de la jornada d’ahir a diversos llocs de la Diòcesi gironina, el Bisbat de Girona condemna la violència que pateix el poble de Catalunya i el tracte sofert per molts ciutadans que van voler expressar lliurement i pacíficament la seva opinió. La resistència no es resol amb violència, sinó amb un diàleg sincer i pacífic. Al mateix temps, el bisbe de Girona crida d’una manera especial tots els cristians i cristianes a pregar i encomanar el conjunt del país al Déu de la pau. I el bisbe de Terrassa, Mons. Josep Àngel Saiz, demanava «un diàleg responsable i assenyat sense interessos partidistes, cercant la justícia i la veritat, el bé comú i la pau social».
Els religiosos i religioses van voler fer sentir la seva veu. L’abat de Montserrat, Josep M. Soler, en un tuit publicava: «Condemnem les actuacions violentes contra ciutadans pacífics d’avui i renovem la crida a la serenitat i al diàleg.» Igualment, l’abadessa de Sant Benet de Montserrat, Mar Albajar, feia una piulada en anglès on lamentava que «avui és un dia trist. Els atacs de la policia espanyola als catalans ha estat brutal i inacceptable».

Sor Lucía Caram, dominica de Manresa i molt activa a les xarxes, piulava: «Hem de construir i treballar per la pau, la reconciliació i la dignitat, que l’odi i la venjança no trobin acollida als nostres cors. La violència sempre és un fracàs. No renunciem a la revolució de la bondat. La majoria silenciosa, festiva i democràtica va anar a les urnes a Catalunya. Ara cal dialogar i dialogar. Res no justifica la violència. PAU.»

Altres religiosos, com les clarisses de Vilobí demanaven que «en la festa de Sant Francesc, home de pau, il·lumini el cor de les persones que podem treballar per refer la convivència a casa nostra!». També els claretians denunciaven que «les accions violentes contra ciutadans pacífics que hem vist avui a Catalunya no tenen justificació. Com a cristians, seguirem pregant i treballant per solucions basades en la pau, la justícia i la dignitat de les persones i dels pobles».

Els vicaris episcopals de l’arxidiòcesi de Tarragona, Mn. Jordi Figueras, Mn. Manuel M. Fuentes i Mn. Joan M. Bravo, van publicar un comunicat on condemnaven «la violència en aquest dia del referèndum pacífic. Desitgem la recuperació dels ferits i exigim el restabliment de tots els drets que ens pertoquen com a ciutadans i ciutadanes; així com obrir el diàleg franc i constructiu per Catalunya».

I el sacerdot Cinto Busquet, un dels promotors del manifest a favor del referèndum signat per més de 400 preveres i diaques, escrivia a Twitter: «Quan els qui tenen la força de les armes vessen sang potser venceran la batalla d’avui, però amb la seva violència segellen la nostra victòria.»