dijous, 26 de febrer del 2015

7 de març de 2015: Jornada de la POC contra la precarietat laboral


Drogues i família


Precarietat laboral i dret treball digne

Taula rodona del cicle "Els Dilluns dels Drets Humans"


La creixent precarietat laboral i el dret a un treball digne

Les elevades taxes d’atur, el context econòmic i les reformes laborals impulsades pel govern estatal afavoreixen la creació de llocs de treball cada cop més precaris. Ara bé, el treball no ha de ser un dret a qualsevol preu, sinó que cal garantir-ne un salari i unes condicions dignes, que permetin la conciliació de la vida personal, familiar i laboral. És possible un treball digne avui per a tothom? Quines polítiques i canvis socioeconòmics serien necessaris?
Ponents:
  • Xavier Gibert, secretari general d'Empresa i Ocupació, Generalitat de Catalunya.
  • Lluís Franco, president del Consell Econòmic i Social de Catalunya.
  • Sixto Garganté, professor de dret del treball de la UPF i membre de la comissió promotora de la ILP Renda Garantida Ciutadana.
Data: dilluns, 2 de març de 2015Hora: 19 h
Lloc: Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria 13, Barcelona)
Podreu seguir l'emissió en directe aquí.

Mai se sap tot...


Paraules de Monsenyor Òscar Romero (II)

 


"Ustedes tienen la llave de la solución; pero la Iglesia les da lo que no pueden tener ustedes: la esperanza, el optimismo para luchar, la alegría de saber que hay solución, de que Dios es nuestro Padre y nos va impulsando. Porque así como para curar al paralítico necesitó hombres que lo subieran al techo y lo pusieran frente a Cristo, también Cristo y Dios podrían hacer, ellos solos, la salvación de nuestro pueblo; pero quieren, también, tener camilleros, hombres que le ayuden a llevar al paralítico que ahí se llama la república, la sociedad, para que lo pongamos: con manos de hombre, con soluciones de hombre, con pensamientos de hombre, frente a Cristo que es el único que puede decir: 'He visto tu fe, levántate y camina.' Y yo creo que nuestro pueblo se levantará y caminará" (1978)