dissabte, 13 de desembre de 2014

L'Assemblea d'Aturats i Aturades de Les Franqueses del Vallès ja és una realitat!!!


Una entrevista molt obrera

 

RADIO ESTEL 
La pastoral obrera "necessita més ajuda dels bisbes i implicació de tota l'Església", asseguren tres militants d'aquest àmbit
Oriol Martínez, militant de la Joventut Obrera Cristiana (JOC), Cèlia Santiago, militant de l'Acció Catòlica Obrera (ACO), i Emili Ferrando, de la Germandat Obrera d'Acció Catòlica (GOAC), han destacat aquest dimarts la importància d'aconseguir que l'Església s'impliqui en la seva totalitat en tot aquest àmbit d'acció. Ha estat en un col·loqui especial dins el programa L'Església no s'atura de Ràdio Estel, on els participants han recordat el document La pastoral obrera de tota l'Església, coincidint amb el seu 20è aniversari. "És un text que ara és tan actual com el 1994, o fins i tot més, perquè encara no està prou desenvolupat", ha dit Cèlia Santiago, que també ha demanat "més ajuda dels bisbes".

Dins la idea que la pastoral obrera va més enllà dels moviments, perquè inclou parròquies, seminaris i altres realitats, Oriol Martínez ha explicat que ara fa uns anys, alliberat per la JOC, va anar "a un centre de formació de futurs preveres per presentar la realitat de la pastoral obrera, que ha de ser present en tot el teixit de l'Església". Sobre les Jornades de Pastoral Obrera de la Conferència Episcopal Espanyola, els dies 15 i 16 de desembre a Madrid, ha assegurat que "aquest àmbit és ara més necessari que mai", a partir de la seva experiència en les sessions de la trobada.

Cèlia Santiago ha explicat que "els cristians intenten evangelitzar els companys ajudant els qui pateixen i integrant-se en el món obrer", mentre que Emili Ferrando ha destacat "el procés que l'Església ha hagut de seguir en les últimes dècades per acostar-se al món obrer, del qual inicialment estava allunyada". En aquesta línia, ha recordat que els creients "ofereixen Jesús com a punt de referència per viure, i comuniquen amb el testimoni, però alhora cal aprofitar els grans valors evangèlics que té el món obrer".També ha assegurat que "la pastoral obrera, pel seu caràcter transversal, hauria de tenir una preeminència global en la vida eclesial".

Es pot escoltar aquí tot el col·loqui (a partir del minut 11'45").Enquesta sobre precarietat laboral

 

PRECARIETAT LABORAL


Des de la Pastoral Obrera de Catalunya (amb les seves delegacions, moviments i col·lectius) volem fer una Revisió de Vida per descobrir el valor que té el treball digne des de l’Evangeli i la Doctrina Social de l’Església.
Amb aquesta enquesta comencem el veure. Volem adonar-nos de com la precarietat laboral ha anat minvant els drets que tenim com a persones, com a treballadors i treballadores. I quines respostes estan donant davant aquesta precarietat laboral.
Caldrà entrar en diàleg amb companys i companyes i recollir així el seu testimoni personal. Podeu oferir directament aquest formulari o bé omplir-ho vosaltres mateixos després d'entrar en diàleg amb els companys i companyes.
També a les parròquies, congregacions i col·lectius eclesials de la nostra diòcesi de Terrassa es pot fer aquest treball de concienciació i difusió d'aquesta enquesta i animar a que es pugui participar.

Així, podeu accedir a l'enquesta per mitjà del següent enllaç

Moltes gràcies!

Una abraçada,
Pepe Baena, delegat episcopal de Pastoral Obrera de Terrassa

Celebració ACO Vallès Oriental