dissabte, 11 de gener de 2020

La mort del consiliari obrer Pep Soler

PEP SOLER: «DÉU VOL I REALITZA EL CREIXEMENT DE LES PERSONES PER MITJÀ DE LA SEVA LLIBERTAT»

EL CONSILIARI DE L’ACO VA MORIR SOBTADAMENT EL 4 DE GENER


Pep Soler i Llopart, en Pep, va morir d’un atac de cor a la seva rectoria de Sant Andreu de Palomar el 4 de gener passat a 69 anys. En Pep Soler era consiliari de quatre grups de l’ACO i també era consiliari de la Zona Nord de Barcelona: «Ha estat un cop inesperat per tots i totes. Només queda la confiança en Déu AMOR. Us convido, units i unides, a fer pregària alliberadora amb el Crist Mort i Ressuscitat!!!», deia el consiliari general Pepe Baena en un missatge als consiliaris de l’ACO i recordava aquesta cita de la 1a Carta als cristians de Tessalònica 4,13-14: «Germans, volem que sapigueu què serà dels qui han mort, perquè no us entristiu com fan els altres, els qui no tenen esperança. Tal com creiem que Jesús morí i ressuscità, també creiem que Déu s'endurà amb Jesús els qui han mort en ell.»
Les exèquies van fer-se el dimarts 7 de gener a la tarda a la parròquia Sant Andreu d’on era rector i també Arxiprest de Sant Andreu. A la cerimònia, que va omplir el temple de persones que van voler dir el darrer adéu, es van poder constatar les diferents opcions i compromisos d’en Pep i també es va llegir el testimoni del grup d’ACO Sagrera 1 del qual era consiliari. Podeu consultar a l’enllaç aquest testimoni.
La militant Mercè Solé, també ha publicat al seu blog dues aportacions recordant el llegat d’en Pep.

En Pep Soler s’estimava l’ACO i havia fet diferents aportacions en jornades, documents de formació, Setmana Santa, Exercicis d’estiu, Jornades de consiliaris... De fet, recuperant alguns escrits i que, tot seguit us relacionem explicava molt bé què és l’ACO: «Som un grup de treballadors i treballadores cridats a col·laborar amb Déu per a formar un poble de creients, una ACO, una Església obrera.» I, alhora, remarcava la centralitat de la Revisió de vida: «El que més identifica i el que ens dona la identitat com a moviment és la revisió de vida. Fer revisió de vida és remirar la vida per descobrir-hi quina és la voluntat de Déu, què és el que Déu vol de nosaltres.»
Pep, com ens vas ensenyar, des d’aquesta «petita església que és un grup de l’ACO reunit revisant la vida de treball, de família, del sindicat...» continuarem «intentant descobrir els signes del treball de Déu en els homes i dones, i els signes de l’acollida dels homes i dones d’aquest treball de Déu».
Us relacionem aquests escrits d’en Pep Soler:
· Jornades de consiliaris 2019 «Acompanyar els i les militants de les noves generacions d’ACO. Un repte per tot el moviment.» Jutjar, Pep Soler.
· Document d'ACO La Revisió de Vida a l’ACOPEP SOLER: «DIOS QUIERE Y REALIZA EL CRECIMIENTO DE LAS PERSONAS POR MEDIO DE SU LIBERTAD»

EL CONSILIARIO DE ACO MURIÓ REPENTINAMENTE EL 4 DE ENERO


Pep Soler i Llopart, Pep, murió de un ataque al corazón en su rectoría de Sant Andreu de Palomar el 4 de enero con 69 años. Pep Soler era consiliario de cuatro grupos de ACO y también era consiliario de la Zona Norte de Barcelona: «Ha sido un golpe inesperado para todos y todas. Sólo queda la confianza en Dios AMOR. Os invito, unidos y unidas, a hacer oración liberadora con Cristo Muerto y Resucitado!!!», decía el consiliario general Pepe Baena en un mensaje a los consiliarios de ACO y recordaba esta cita de la 1ª Carta a los Tesalonicenses 4, 13-14: «Hermanos, queremos que sepáis qué será de los que han muerto, para que no os entristezcáis como hacen los otros, los que no tienen esperanza. Como creemos que Jesús murió y resucitó, también creemos que Dios llevará con Jesús a los que han muerto en él.»
Las exequias se hicieron el martes 7 de enero por la tarde en la parroquia de Sant Andreu de la cual era rector y también Arcipreste de Sant Andreu. En la ceremonia, que llenó el templo de personas que quisieron decir el último adiós, se pudieron constatar las diferentes opciones y compromisos de Pep y también se leyó el testimonio del grupo de ACO Sagrera 1 del cual era consiliario. Puede consultarse en el enlace este testimonio.
La militante Mercè Solé, también ha publicado en su blog dos aportaciones recordando el legado de Pep.
Pep Soler amaba la ACO y había hecho diferentes aportaciones en jornadas, documentos de formación, Semana Santa, Ejercicios de verano, Jornadas de consiliarios... De hecho, recuperando algunos escritos y que, a continuación os relacionamos explicaba muy bien qué es ACO: «Somos un grupo de trabajadores y trabajadoras llamados a colaborar con Dios para formar un pueblo de creyentes, una ACO, una Iglesia obrera» y, a la vez, remarcaba la centralidad de la Revisión de vida: «Lo que más identifica y lo que nos da la identidad como movimiento es la revisión de vida. Hacer revisión de vida es remirar la vida para descubrir cuál es la voluntad de Dios, ¿qué es lo que Dios quiere de nosotros.»
Pep, como nos enseñaste, desde esta «pequeña iglesia que es un grupo de ACO reunido revisando la vida de trabajo, de familia, del sindicato...» continuaremos «intentando descubrir los signos del trabajo de Dios en los hombres y mujeres, y los signos de la acogida de los hombres y mujeres de este trabajo de Dios».
Os relacionamos estos escritos de Pep Soler:
· Jornadas de consiliarios 2019 «Acompañar a los y las militantes de las nuevas generaciones de ACO. Un reto para todo el movimiento.» Juzgar, Pep Soler (en catalán).