dimarts, 5 d’abril de 2011

Dos testimonis entre infants: el MIJAC de Bellavista


Quan vam sentir per primer cop la paraula MIJAC, és a dir, Moviment Infantil i Juvenil d’Acció Catòlica, no sabíem que nosaltres també en formaríem part, d’aquesta gran família. I és que diuen que la vida et pot canviar en un segon... i és veritat, perquè la nostra va canviar quan en Pepe ens va proposar començar aquesta aventura. 
Al principi no estàvem molt segures de si nosaltres seríem capaces de tenir tanta responsabilitat en aquest projecte, és a dir, teníem por de no saber ajudar els infants del MIJAC, però gràcies a la confiança i als ànims, que tan la Dèlia com el Pepe ens van donar,  vam veure’ns amb cor d’afrontar aquest repte.
Les nostres ganes van augmentar quan vam anar a visitar al MIJAC de Mollet que ja porta anys d’experiència. Vam veure com els animadors/es ajudaven els nens i nenes a que aprenguessin coses a través del joc, coses bones que els apropessin més a Jesús. Llavors aquest va ser el nostre propi “detonant” per dir-ho així, ja que a partir d’aquí ens vam sentir plenes per dins.
Un 12 de febrer a la tarda vam començar el MIJAC a Bellavista. Després d’haver estar preparant-nos, a la fi aquest dia arribava.
Totes dues estaven molt nervioses, ja que ens fèiem moltes preguntes: I si no vénen nens? I si no surten les coses bé? I si... i si... i si... i llavors tot va sortir perfecte, fins i tot millor del que ens havíem imaginat. 
Actualment, ja portem vàries setmanes estant amb els nens i, en tant poc temps, hem pogut veure com han pogut aprendre coses noves, senzilles, però necessàries per al nostre dia a dia.
Al principi, tots van arribar per grupets i els mires ara i veus com tots formen una gran pinya. I la veritat es que no solament han après ells coses d’ells mateixos i dels altres, sinó que també nosaltres estem aprenent cada dissabte, ja que els nens i les nenes sempre ens sorprenen amb coses diferents.
Totes dues creiem que Jesús deu estar molt content i alegre, ja que ell donava una gran importància als infants, i el fet de que nosaltres estiguem començant aquest camí amb ells, el deu d’estar omplint molt per dins, com a nosaltres.

VISCA EL MIJAC!  

Laura i GlòriaCuando sentimos por primera vez la palabra MIJAC, es decir, Movimiento Infantil y Juvenil de Acción Católica, no sabíamos que nosotras también formaríamos parte, de esta gran familia. Y es que dicen que la vida te puede cambiar en un segundo ... y es verdad, porque la nuestra cambió cuando Pepe nos propuso comenzar esta aventura.        
Al principio no estábamos muy seguras de si nosotras seríamos capaces de tener tanta responsabilidad en este proyecto, es decir, teníamos miedo de no saber ayudar a los niños del MIJAC, pero gracias a la confianza y los ánimos, que tanto la Delia como el Pepe nos dieron, nos sentimos con fuerzas para afrontar este reto. 
Nuestras ganas aumentaron cuando fuimos a visitar al MIJAC de Mollet que ya lleva años de experiencia. Vimos como los animadores y las animadoras as ayudaban a los niños y niñas a que aprendieran cosas a través del juego, cosas buenas que los acercaran más a Jesús. Entonces este fue nuestro propio "detonante" por decirlo así, ya que a partir de aquí nos sentimos llenas por dentro.
Un 12 de febrero por la tarde comenzamos MIJAC en Bellavista. Después de haber ido preparándonos, al fin este día llegaba.
Ambas estábamos muy nerviosas, ya que nos hacíamos muchas preguntas: ¿Y si no vienen niños? Y si no salen las cosas bien? Y si ... y si ... y si ... y entonces todo salió perfecto, incluso mejor de lo que nos habíamos imaginado.
Actualmente ya llevamos varias semanas acompañando a  los niños y, en tan poco tiempo, hemos podido ver cómo han podido aprender cosas nuevas, sencillas, pero necesarias para nuestro día a día.   
Al principio todos llegaron por grupitos y los miras ahora y ves como todos forman una gran piña. Y la verdad es que no sólo han aprendido ellos cosas de ellos mismos y de los demás, sino que también nosotras estamos aprendiendo cada sábado, ya que los niños y las niñas siempre nos sorprenden con cosas diferentes. 
Ambas creemos que Jesús debe estar muy contento y alegre
, ya que él daba una gran importancia a los niños, y el hecho de que nosotras estemos empezando este camino con ellos, lo debe de estar llenando mucho por dentro, como a nosotras.  

¡VIVA EL MIJAC!      

Laura y GloriaHomenatge a Catalunya II: un documental que fa pensar, sentir i actuar