dijous, 10 d’abril del 2014

La Xina...




Precarietat en les condicions de treball a les indústries xineses

Malgrat els temps que vivim, cada vegada hi ha més casos d'intoxicacions amb productes nocius que utilitzen les indústries xineses. Concretament, en el cas que avui tractem, és en el de la indumentària.
Misna, 9 abr. 14
Un gran nombre de treballadors tèxtils s'intoxiquen cada any amb dissolvents, adhesius i pintures. Una realitat poc coneguda però que avui surt a la llum a causa de l'hospitalització de 118 empleats de dues empreses que produeixen indumentària per grans marques internacionals, com Puma i Adidas.
Aquest fet va ser informat per fonts de la policia local, el que confirma la precarietat de les condicions de treball al país asiàtic, un dels preferits per les marques internacionals que sovint contracten empreses de propietat xinesa, com Shen Zhou i Daqian Textile, on treballaven els empleats que es van intoxicar a Camboya (Sudest Asiàtic). Un nou cop a la imatge del país i un risc més gran que les multinacionals del calçat esportiu i la indumentària s'allunyin cap a metes menys lucratives però més acceptables per als seus clients.
No hi ha informació precisa sobre el fet, excepte dels testimonis que parlen de treballadors que es desmaien sense raons aparents o diferents dels riscos habituals. Fonts sindicals parlen de 200 treballadors que es van desmaiar només aquesta setmana, amb 53 d'ells que es van intoxicar per les pintures utilitzades.

Manifest 1r de Maig del Secretariat de Pastoral Obrera de Catalunya