dimecres, 23 de març del 2016

Comunicat del MTCE davant atemptat de Brussel·les



 
Amb motiu dels atemptats que s’han esdevingut a l’aeroport i al metro de Brussel·les, la ciutat que representa el cor d’Europa, expressem el nostre rebuig frontal a tot tipus de violència. Apostem per seguir construint una cultura de lacolliment, que allunyi tota temptació de discriminació que es pugui suscitar a causa de la barbàrie del terrorisme que ha tornat a colpejar Europa. El terrorisme és la negació absoluta del respecte a la vida de les persones, i
de Déu mateix que viu en elles.

Fem nostres les paraules del Cardenal Erdo, president del Consell de Conferències Episcopals d'Europa: “En aquest moment d'angoixa, fem una crida a totes les persones de bona voluntat a no deixar-se vèncer per la por i a seguir pregant per la pau a Europa, al Pròxim Orient i a tot el món.

El Papa Francesc ens va recordar a lEvangelii Gaudium, que fins que no es reverteixin l'exclusió i la desigualtat dins duna societat i entre els distints pobles, serà impossible eradicar la violència” (n. 59). Per això, com a treballadors cristians d'Europa, seguirem treballant per aconseguir superar lexclusió i la desigualtat apostant pel diàleg i el bé comú i evitant postures d’odi i intolerància cap a les persones migrants. Acabo expressant la nostra proximitat i solidaritat amb les famílies de les víctimes d’aquests horribles atemptats.



Manolo Copé
Coordinador del Moviment
de Treballadors Cristians d'Europa