diumenge, 13 de novembre del 2016

Reunió història de la Pastoral Obrera de Catalunya amb els bisbes de la Tarraconense

Presentem la Pastoral Obrera als bisbes de la Tarraconense


Reunió el passat 25 d’octubre de 2016

Objectiu assolit després d’un any perseguint-lo: explicar de primera mà la Pastoral Obrera i la situació actual del món obrer al conjunt dels bisbes de Catalunya. L’Aida Valle de la JOC, la Maria Martínez i en Jesús Jiménez de l’ACO, la Susanna Ortega de la GOAC, en Pepe Baena, director del secretariat interdiocesà de la Pastoral Obrera de Catalunya i l’Èrika Fabregat, secretària de la Pastoral Obrera, van tenir l’oportunitat fer-ho en la reunió ordinària que la Conferència Episcopal Tarraconense va fer el passat 25 d’octubre al Seminari Conciliar de Barcelona.
Els moviments especialitzats i les delegacions de Pastoral Obrera van agrair la nota que els bisbes van fer amb motiu de la Jornada pel Treball Decent i van presentar el treball que es fa des de la Pastoral Obrera i els tres moviments especialitzats.
També es va fer una panoràmica de les transformacions que està vivint el món del treball, destacant la instauració d’un treball indecent que determina la vida de les persones i de les famílies, la creixent desigualtat, la realitat dels treballadors pobres...
Per últim, es van plantejar una sèrie de reptes respecte aquesta pastoral com el d’aprofundir en la campanya pel Treball Decent, reconèixer la tasca que es fa des dels moviments especialitzats i les delegacions i recordar la plena vigència del document La Pastoral Obrera de tota l’Església.
L’espai per presentar-ho, tot i que limitat (no va arribar a una hora), va servir per intercanviar idees i expressar la necessitat de continuar col·laborant de forma conjunta. A l'enllaç teniu les impressions de la presidenta de l'ACO, Maria Martínez.