dimarts, 11 de desembre del 2018

Un seminari per una economia crítica



SEMINARI D’ECONOMIA CRÍTICA 
(2ª Edició)
Del 14 de gener al 15 d’abril de 2019
Escola de Formació Social Joan N. García-Nieto - Fundació Marianao 

 

EL SEMINARI
L’objectiu del seminari és aprendre a analitzar d’una manera senzilla i clara, però alhora amb una visió rigorosa i crítica, els aspectes més rellevants del capitalisme actual immers en una profunda crisi tot analitzant la seva evolució i les conseqüències pel conjunt de la societat.
Analitzarem com funciona el sistema productiu i financer, el rol del diner i el mercat en la nostra societat, el paper de l’Estat i la política econòmica dels governs en l’actual era neoliberal, i reflexionarem sobre les possibles alternatives al sistema capitalista.

COORDINACIÓ DEL SEMINARI
Quim Cervera i Duran. Llicenciat en Sociologia i Llicenciat en Teologia.
Salvador Martínez i Millán. Diplomat en Relacions Laborals i Diplomat en Magisteri.

PERSONES DESTINATÀRIES
La formació està dirigida a persones joves i adultes, que volen aprofundir en l’anàlisi crític de la realitat econòmica actual, amb l’objectiu d’enfortir el seu compromís en les diverses organitzacions i moviments socials que treballen per la transformació de la societat.

METODOLOGIA
La metodologia del seminari serà participativa i orientada a potenciar la reflexió compartida, el diàleg i el compromís crític i transformador de la realitat.
Cada sessió del seminari es realitzarà a partir de la ponència que realitzi la persona convidada i d’uns materials de lectura que s’hauran entregat anteriorment als participants, on hi haurà un qüestionari que caldrà preparar individualment pel diàleg en grup.

CALENDARI I LLOC DE REALITZACIÓ
Les sessions tindran els dilluns, de manera quinzenal, de 19 h a 21 h, del 14 de gener al 15 d´abril de 2019, a l’Espai Mercè Rodoreda de la Fundació Marianao. Plaça Mercè Rodoreda, 3-5 (Sant Boi de Llobregat).

INSCRIPCIONS
Podeu formalitzar la vostra inscripció completant aquest formularionline, per correu electrònic a escola@marianao.net, per telèfon al 93 630 30 62, o presencialment a la Fundació Marianao (pl. Joan N. García-Nieto, s/n de Sant Boi de Llobregat).
Matrícula: 10 € en concepte d’entrega de materials documentals. L´aportació es farà a la primera sessió. 
Places limitades: 20 persones.
Data límit d'inscripció: 10 de gener de 2019. 


Joan N. García-Nieto
FUNDACIÓ MARIANAO
Plaça Joan N. García-Nieto, s/n
08830 Sant Boi de Llobregat