divendres, 18 d’octubre del 2019

Ponència del Xavi Casanovas a la Jornada General de l'ACO



Molts militants de l’ACO han assistit a les ponències impartides a la seu de Cristianisme i Justícia de Barcelona o bé han llegit els Quaderns CJ, els Papers... Aquest referent com a centre formatiu i de pensament, va portar el Comitè Permanent de l’ACO a convidar a fer la ponència de la Jornada General al director de Cristianisme i Justícia, Xavi Casanovas, en un curs que té la formació com a línia d’acció prioritària. La conferència de Casanovas va tenir una primera part en què va diagnosticar el lloc que ocupa la formació en la nostra època de postmodernitat i en una segona part va explorar propostes per donar-li centralitat en la vida cristiana, a partir d’algunes idees d’autores com la filòsofa Marina Garcés o Simone Weil, de les quals es van distribuir uns textos que es van comentar. El ponent, a més, va destacar que per al mètode de la Revisió de Vida la formació és clau i va recomanar la lectura del darrer Quadern CJ, Déu en temps líquids. Casanovas va proposar les següents qüestions per al treball de grups que es va fer posteriorment: 

· Com et ressona el que has escoltat? Hi ha quelcom que queda confirmat? Quelcom que no analitzes de la mateixa manera? Quelcom que complementaries?
· Quin tipus de formació necessitem i podem assumir actualment com a cristians? · Com podríem promoure una formació integral (humanista i religiosa) en les nostres comunitats cristianes? Quines metodologies (materials, mitjans, recursos) penso que serien necessaris? · Quines dificultats veig i quines oportunitats detecto en l’actual moment que vivim de cara a un laïcat empoderat i amb capacitat de criteri i discerniment propi? 

Xavi Casanovas és llicenciat en Matemàtiques, Màster en Administració i Direcció d’Empreses i Màster en Filosofia Teòrica i Pràctica. Treballa a Cristianisme i Justícia-Fundació Lluís Espinal des de l’any 2010, i n’és director des del 2014. També ha tingut responsabilitats a Intermón Oxfam i ha col·laborat en diverses organitzacions pels drets humans, la cooperació i la pau; actualment és portaveu de la Plataforma per una Fiscalitat Justa.