dissabte, 29 de setembre del 2018

Quan els i les obreres canten


La Badalonense fa anys! Felicitats!

Enguany fa 160 anys que aquesta emblemàtica entitat fa cultura, ciutat i país. Molts anys en el món de l’associacionisme, molts anys treballant per les persones.
I per cloure la celebració d’aquest aniversari, presenten El cant dels obrers, un musical de creació situat a la Badalona de mitjans del segle XIX, quan els artesans i obrers es reunien als cafès de la ciutat per parlar de les precàries condicions laborals que patien.
En un d’aquells cafès, el cafè de Can Clarós, els homes acaben sempre cantant cançons populars. I això els durà no només a organitzar el moviment obrer a la ciutat, sinó a fer néixer en tots ells, una inquietud per la música i la cultura. D’aquelles trobades sorgirà l’embrió de la futura Societat Coral La Badalonense, l’any 1858.
Badalona a Escena
Dramatúrgia_Albert López Vivancos Música_Juan Carlos Márquez Intèrprets_ Guillem Campillo, Dolors Castellví, Àlex Chaler, Glòria Miralles, Josep Muñoz, Cèsar Núñez, Júlia Ribot i Mario Solsona Música_Cor Mixte La Badalonense, Cor Jove En Clau De Veu, Coral Infantil, Coral Rock’n’choir i Orquestra De La Badalonense Direcció Musical_Juan Carlos Márquez Direcció Escènica _Albert López Vivancos

Per més informació: https://teatrezorrilla.cat/espectacle/el-cant-dels-obrers/