dissabte, 17 de setembre de 2016

Mobilitzacions a la tardorMobilitzacions contra els tractats de lliure comerç


Setmana d’acció del 8 al 15 d’octubre de 2016


Les organitzacions i persones que donen suport a la campanya #NoalTTIP, entre les quals hi ha l’ACO, convoquen una tardor en resistència per exigir la suspensió dels tractats de lliure comerç i inversions com ara el CETA (entre la UE i el Canadà) o el TTIP (que s’està negociant entre la UE i els Estats Units).
Darrera aquesta crida hi ha el convenciment que per a promoure una societat que sigui igualitària i respectuosa amb els drets de les persones i el medi ambient cal replantejar el sistema de comerç global i deixar d’avançar en uns tractats com els esmentats, que afavoreixen la concentració de poder en les mans d’un grapat de multinacionals.
És especialment preocupant el CETA, que pretén ser ratificat a finals d’enguany, després d’estar-se negociant en secret durant més de cinc anys. La Comissió Europea i alguns Estats membres, com l’espanyol, estan oferint el recolzament incondicional per a la signatura d’aquest acord, malgrat la inexistència de cap estudi d’impacte que asseguri els beneficis de tirar-lo endavant.
Les accions que es faran poden consultar-se al web noalttip.org. També podeu signar en contra d’aquests tractats a l’enllaç.

Cap comentari: