dissabte, 28 de gener del 2017

Més sobre la Renda Garantida de Ciutadania

COMUNICAT SOBRE LA NOVA PROPOSTA DEL GOVERN DE LA GENERALITAT SOBRE LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA I LA NECESSITAT DE NOUS AVENÇOS PER A ACONSEGUIR UN ACORD SATISFACTORI

Dilluns passat 23 de gener es va reunir la Conselleria de Treball, assumptes socials i famílies de la Generalitat de Catalunya amb els representants de la Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania Srs. Sixto Gargante i Diosdado Toledano, als que va lliurar el redactat d'una nova proposta.

La Comissió Promotora després d'avaluar la nova proposta de la Conselleria i reconèixer els significatius avenços en el seu contingut, però també les importants insuficiències i aspectes que necessiten aclariment i modificació, acorda presentar una nova proposta a la Conselleria de Treball, assumptes socials i famílies a la propera reunió prevista per al dilluns 30 de gener, amb l'objectiu de buscar un acord global en matèries de transitorietat, quanties de les prestacions econòmiques, nombre de persones beneficiàries en la unitat familiar i de convivència, modulació de les característiques de la Renda Complementària d'inserció social i laboral, complementarietat amb les rendes del treball a temps parcial, implementació a totes les persones beneficiàries des 2017 i garantia del dret subjectiu que estableix la llei en el seu finançament.

La Comissió Promotora expressa la seva voluntat d'arribar a un acord satisfactori, i espera del govern de la Generalitat la generositat i amplitud de mires per fer realitat, després de tants retards, el dret a la Renda Garantida de Ciutadania.

Barcelona, 26 de gener 2016

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania


dimecres, 18 de gener del 2017

Jornada Apostolat Seglar de Catalunya


Us adjuntem la informació referent a la Jornada d'Apostolat Seglar de Catalunya que tindrà lloc el proper dissabte dia 28 de Gener al Seminari Conciliar de Barcelona amb el títol "Comunitats laïcals i comunió diocesana".

És un format matinal de 9:30h a 13:30h (Eucaristia) amb opció de dinar a les 14:30h.

Si esteu interessats en participar-hi, podeu respondre a aquest e-mail seglarterrassa@gmail.com, amb les dades que s'adjunten al tríptic, abans del dia 25 de Gener.

Moltes gràcies. Us hi esperem!


Secretaria DAST (Departament Apostolat Seglar de la Diòcesi de Terrassa)

dilluns, 16 de gener del 2017

Tres dies amb molta fam de justícia...

Posted: 12 Jan 2017 01:12 AM PST

DIUMENGE 18 DESEMBRE
Amb els lemes "Rescatem les persones", "Per una Catalunya sense pobresa", "Renda garantida de ciutadania: un dret que empara a tots i totes", "sense la Renda Garantida de Ciutadania els pressupostos no són socials", es va iniciar a les 9 hores del matí del diumenge 18 de desembre el dejuni on van participar Jaume Botey, Paco Crespo, Ignacio Duque, Patrizia Manzo, Ramon Franquesa, Alberto González, Eusebio Luque, José Naranjo, Eduard Millan, Valentin Rodó, Manuel Aguila , Llorenç Serrano, Diosdado Toledano i Jordi Trujillo. El dejuni es va mantenir fins al dimarts a les 16:45, moment en què va finalitzar menjant les "pomes de la glòria".
A les 18 hores del dimarts dia 20 de desembre, amb el suport de representants i activistes de les entitats que van donar suport el dejuni, i confluint amb la Marea Pensionista que es manifestava aquest mateix dia en diferents ciutats d'Espanya, el col·lectiu de persones que van realitzar el dejuni van encapçalar després de la pancarta de la Renda Garantida de Ciutadania la manifestació que va marxar cap al Parlament de Catalunya, on es va donar lectura a la Carta adreçada als membres d'aquesta institució.

Desplegament de l'acampada a Pl. Sant Jaume
A les 9 hores s'iniciava el muntatge de les 14 tendes de campanya i es penjaven les pancartes, una d'elles a la façana principal de l'Ajuntament de Barcelona. També es van muntar dues carpes per a situar el llibre de solidaritat, els diversos materials de difusió, samarretes, llibres i protegir l'equip de so, les taules i cadires, així com un espai per a la infància que va ser dinamitzat amb diferents activitats per Sheila Pine a qui agraïm la seva col·laboració. 
A les 11 hores, davant diversos mitjans de comunicació, el representant de la Comissió Promotora i participant en el dejuni Diosdado Toledano presentava la primera Carta dirigida al President de la Generalitat Sr. Carles Puigdemont en la qual se li sol·licitava una reunió per tractar les peticions d'aprovar la proposta de llei i dotar-la de la corresponent partida pressupostària per a la seva aplicació en 2017.

Acte públic de presentació dels objectius del dejuni amb la participació de representants de les principals entitats que donen suport a la Renda Garantida de Ciutadania (RGC)
A les 12 hores s'iniciava aquest acte que va ser presentat i moderat per Montserrat Rosaura, treballadora social i col·laboradora de la RGC. Després d'explicar els objectius de l'acte i donar lectura a la relació de 74 entitats, socials, cíviques i polítiques que estan adherides a la Iniciativa Legislativa Popular va donar la paraula a Diosdado Toledano que va fer un repàs des de l'origen de la Iniciativa Legislativa i va explicar la situació actual en la tramitació parlamentària i els últims obstacles sorgits, expressant la voluntat de la Comissió promotora d'aconseguir aquest dret social amb el suport de la ciutadania, de les nombroses entitats adherides i els 51 ajuntaments que van aprovar resolucions de suport i que representen la majoria de la població de Catalunya. 
A continuació van intervenir per expressar la seva solidaritat amb els participants en el dejuni i en suport dels objectius de l'acció: David Cid coordinador d'ICV, Maite Cebrian del Front Civic, Patrizia Manzo per la Coordinadora d'assemblees de treballadors/es en atur de Catalunya , Carmen Martínez de CCOO, David Compayon d'EUiA, Assumpta Barbens de la IAC, Raul Moreno del PSC, David Papiol per UGT, Isabel Freitas per XSUC-Socialisme21, Josep Busquets de Cristians Segle XXI, Jordi Giró de CONFAVC, Mirian de la Torre pel Col.legi Oficial de Treball Social, Albert Battiste d'ATTAC ACORDEM, Mireia Vehí per la CUP, Julia Jimenez de COBAS, Lluc Cahis de la JERC, Laura Marí per Barcelona en comú, Pepe Rodado de la Pastoral Obrera, Paco Crespo de marea Pensionista, Pedro Fernández de ACP, Irene Escorihuela per DESC, Miquel Ibarz de Procés Constituent, Ramon Franquesa de marea de marees, Lluís Rabell de "Catalunya si que és pot" i Rosa Gómez de Marea Turquesa.
Finalitza aquest primer acte amb l'agraïment a les persones que hi intervenen.
Tot seguit el dejuni va discórrer entre glops d'aigua, recepció de visites i la companyia de nombroses persones que signaven en el llibre de solidaritat, fins al primer acte musical en solidaritat amb el dejuni.

Recital solidari de la soprano Marta Brucart
A partir de les 16:15 es desenvolupa un dels episodis culturals previstos al programa d'activitats durant el dejuni.
El recital de la soprano Marta va ser un dels moments més grats. Davant l'expectació del públic va anar desgranant belles cançons que ens transmetien harmonia i felicitat. Gràcies Marta per la teva solidaritat.

Teatre popular per Marc Folch
Després del recital l'actor teatral i dinamitzador de l'Espai Calabria66 Marc Folch ens va delectar amb una actuació plena de gràcia, reflexió i critica la injustícia social i la desigualtat. Gràcies Marc per la teva escenificació.

Acte públic de representants d'ajuntaments solidaris que van aprovar mocions de suport a la Renda Garantida de Ciutadania (RGC)
A les 18 hores de diumenge va començar l'acte amb els ajuntaments solidaris amb la Renda Garantida de Ciutadania. Després de la presentació de l'acte per Ramón Franquesa prenc la paraula Llorenç Serrano per llegir la relació de 51 ajuntaments de Catalunya que van aprovar mocions de suport a aquesta Iniciativa Legislativa Popular, alguns dels quals s'han declarat promotors d'aquesta proposta de llei. En aquesta relació d'ajuntaments es troben les principals ciutats que representen la majoria de la població de Catalunya, Barcelona, ​​Girona, Lleida, Tarragona, L'Hospitalet de Llobregat, Badalona, ​​Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Sabadell, Prat de Llobregat, Cornellà ... Després de donar les gràcies a l'Ajuntament de Barcelona per les facilitats donades a la realització del dejuni, va prendre la paraula Jaume Botey per llegir la Carta encapçalada per les alcaldesses de Barcelona Ada Colau, Núria Marín de l'Hospitalet de Llobregat i Dolors Sabater de Badalona i que signen alcaldesses i alcaldes de 30 ciutats de Catalunya.
Aquesta Declaració té com a títol "És urgent el dret a la Renda Garantida de Ciutadania per superar la pobresa a Catalunya" i va ser presentada en un acte públic el 31 de maig de 2016, amb la finalitat de donar un toc d'atenció sobre la lentitud de la tramitació de la proposta de llei i exigir la seva aprovació i aplicació en 2016.
Després de finalitzar la seva lectura es van donar la paraula a Janet Sanz, tinent de l'alcaldia de Barcelona, ​​Candela López alcaldessa de Castelldefels, Salut Gonzalez regidora de salut comunitària de Sant Boi de Llobregat, José Francisco Sancho de Mollet del Vallès i Arnau Funes de Cornellà. En les seves intervencions van fer referència al suport desenvolupat a favor d'aquesta proposta de llei, basat en l'experiència pràctica en haver d'atendre els nombrosos casos d'emergència social per ser la institució de govern més propera a la ciutadania. 
Finalitza aquest acte amb l'agraïment a les persones que hi intervenen


Posa una espelma a les víctimes de la pobresa i la desigualtat
A partir de les 19:45 hores es desplega la pancarta de la Renda Garantida de Ciutadania, Rescatem les persones a terra, davant del Palau de la Generalitat. Sota un airet que dificultava la feina, persones que realitzaven el dejuni, col·laboradores i públic circumdant es van posar mans a l'obra per encendre les espelmes que envoltaven la pancarta. 
Després emetre en directe BTV aquesta acció i corejar els lemes del dejuni es van apagar les espelmes i va recollir la pancarta.

Sopar d'aigua i passi de vídeos
Sobre les 20:30 hores, després de saciar la set, es va muntar el dispositiu per projectar vídeos a la pantalla situada a l'espai de l'acampada. Mentre el cansament s'apoderava d'alguns que es van retirar a les tendes de campanya a descansar. Per cert, un descans difícil d'assolir entre el soroll dels vehicles que retrunyien en circular per l'empedrat de la Plaça de Sant Jaume.

DILLUNS 19 DESEMBRE
A mesura que els participants del dejuni es despertaven i prenien els primers glops, Trini Cuesta i Corina infermeres de la Marea Blanca ens prenien la tensió i juntament amb el metge Toni Barbara ens van aconsellar sobre com havíem de cuidar-nos durant el dejuni, prendre mostres de l'orina per observar l'evolució de la nostra salut.
Una mica més tard, mentre els participants del dejuni estàvem en assemblea, ens visitava l'alcaldessa Ada Colau que ens va expressar el seu suport i solidaritat. 
Mentre el cel es ennuvolava i les primeres gotes d'una lleugera plugim queien sobre l'acampada, es distribuïen les octavetes informatives entre les persones que circulaven per la plaça i agrupem les carpes per desenvolupar el tercer acte programat.

Taula rodona Què proposen els grups parlamentaris perquè s'aprovi la proposta de llei de la Renda Garantida de Ciutadania?
Entorn de la taula se sentin Sixto Garganté representant de la Comissió Promotora, Chakir el Homrani diputat de Junts pel Si, Noemi de la Calle diputada de Ciutadans, Marta Rivas diputada per Catalunya Si que és Pot, Marisa Xandri diputada del PP i Mireia Vehí diputada de la CUP. El diputat Raul Moreno, que ens va acompanyar el dia anterior, ens comunica la seva absència per motius personals.
Després de presentar Sixto a les persones intervinents i introduir el tema de debat, intervenen els representants dels grups parlamentaris per desenvolupar el seu punt de vista sobre el moment en què es troba la tramitació de la proposta de llei, mentre el representant de Junts pel Si explica i justifica la seva última proposta, la resta d'intervinents analitzen i critiquen aquesta proposta per trobar-se allunyada de l'acord assolit per la majoria de la ponència sobre la quantia de les prestacions i també critiquen l'absència en el projecte de pressupostos de la corresponent partida per aplicar la Renda garantida de Ciutadania en 2017. 
Després d'agrair la presència i participació dels diputats i diputades, Sixto Garganté aixeca la sessió.

Visita solidària de la PAH de Barcelona
Veure vídeo:
Sobre les 12.20 hores un clam de lemes, crits i cançons ascendeix pel carrer Ferran i es va aproximant a la Plaça de Sant Jaume. Minuts més tard la manifestació de la PAH, amb presència de Maria Campuzano i altres activistes de APE, entra en Pl. De Sant Jaume i s'acosten a l'acampada del dejuni per expressar la seva solidaritat i suport a la Renda Garantida de Ciutadania.
Després de la intervenció del seu portaveu Carlos Macías ens delecten amb nadales tradicionals als que han adaptat la seva lletra amb un missatge social i reivindicatiu. 
El moment és d'una gran intensitat emocional, la fraternitat i solidaritat entre els que lluiten pels drets socials més elementals es fon entre abraçades i alegries.
El representant de la Comissió Promotora Diosdado Toledano pren la paraula per agrair la seva visita i expressar la voluntat unitària per aconseguir els drets socials bàsics.
A continuació, pren la paraula Anna Monjo de l'Editorial Icaria per expressar la seva solidaritat amb el dejuni i efectuar una aportació de 100 exemplars del llibre "Rescatem les persones". Entre la gratitud dels reunits es distribueix el llibre entre manifestants, gent solidària i participants en el dejuni.
Després de marxar la manifestació de la PAH els cels tapats enfosqueixen la tarda i la pluja cau sobre la plaça. Els participants en el dejuni, al costat de la gent que hi col·laboren, han de protegir-se atapeïts sota les carpes. La pluja cobra intensitat i s'emmagatzema en el tendal, cal retirar l'aigua sovint per evitar el seu enfonsament. L'acte programat per a la tarda corre el risc de no poder celebrar-se.
Després de realitzar una gestió d'urgència davant l'ajuntament, els seus responsables ens cedeixen el vestíbul de les oficines contigües a la Plaça de Sant Miquel per celebrar l'acte previst.

Acte: "Nosaltres acusem", denúncia de les causes de la pobresa i la violència social
A les 18 hores s'informa al públic que l'acte previst, en una versió més reduïda es farà al vestíbul de les oficines de l'ajuntament. A poc a poc els intervinents en l'acte, el col·lectiu de persones en dejú, i el públic que aguantava sota la pluja es dirigeixen al vestíbul.
Amb la intenció de fer un acte més resumit i el compromís de tornar-lo a fer més endavant Arcadi Oliveres presenta i modera l'acte. Després d'una breu introducció dóna la paraula a la Teresa Forcades que fa una exposició sobre la dimensió de la pobresa i la desigualtat i denúncia les causes.
A continuació intervé el metge Toni Barbarà, activista de Dempeus i de la Marea Blanca que denuncia la violència social de la pobresa, centrant-se en les morts prematures i evitables que aquesta provoca com a conseqüència dels talls de calefacció a l'hivern, el no poder comprar medicines , etc.
La companya Yolanda Yeste testimonia la violència que suposen els desnonaments, soferts en la seva pròpia carn i la de la seva família, mentre l'administració tolera l'actuació malvada dels bancs. Gràcies a la solidaritat i l'acció de col·lectius com la PAH la voluntat de resistir es reforça i es manté l'esperança.
Neus Escofet, activista de l'Aliança contra la pobresa energètica denuncia la violència social que suposen els talls del subministrament d'energia a les famílies vulnerables, mentre les empreses privatitzades d'aquest sector estratègic, calador de la porta giratòria de la classe política, es folren amb la tolerància i complicitat dels governs.
Ruben del Cos de Bombers de la Generalitat denuncia que una gran part d'incendis en els habitatges tenen el seu origen en la pobresa energètica, amb víctimes mortals com el cas de Rosa l'anciana de Reus, mentre l'administració no pren les mesures necessàries per evitar-los, tan sols per investigar les seves causes i procedir a les mesures previsores que els evitin.
Rosa Gómez de Marea Turquesa testimonia sobre la violència de la separació, o segrest legal de menors d'edat, de les seves respectives famílies que pateixen manca de recursos, víctimes de la desocupació i esgotament de prestacions.
Alba García, sindicalista de Comissions Obreres denuncia la pobresa que afecta cada vegada a més treballadors, víctimes de la precarietat, de contractes a temps parcial forçosos, sotmesos a constants devaluacions salarials, que han patit la pèrdua dels seus drets com a conseqüència de les últimes reformes laborals.
Manuel Navarro, activista de l'Assemblea de treballadors / es en atur de Cerdanyola-Ripollet, honra la memòria d'Evaristo Justícia, activista del moviment de persones en atur que va decidir abandonar-nos en un moment de desesperança. Com de tantes persones que ens abandonen per la mateixa causa, la desocupació perllongat, mentre els governs cobreixen amb un espès vel l'increment dels suïcidis en aquests últims anys.
Tanca l'acte, Elena Ferrero representant de Avalots que denuncia l'emigració forçosa de tants joves, com a conseqüència de l'alt atur que colpeja aquest col·lectiu, condemnant a molts d'aquests joves a situacions difícils i d'exclusió en els països que esperaven tenir una feina digna.
Finalitzat l'acte i de retorn a la Plaça de Sant Jaume, el moviment de les Donas realitza a partir de les 20 hores la concentració tradicional en aquesta data en defensa de les seves reivindicacions.
Davant la persistència del mal temps l'acte previst, "Un Betlem 2016: Què els hagués passat a la Verge, Josep i el nen Jesús en la nostra època?" S'ajorna per a un altre moment.
Després de dos dies sense menjar i plens d'activitats i grats trobades, al final d'una jornada humida i plujosa, el cansament va fent efecte. A poc a poc les persones en dejuni es retiren a les tendes de campanya a descansar. El fred, el vent i el soroll fan difícil agafar el son. A mitjanit una ràfega d'aire tomba i destrossa una de les carpes, un grup de companys es desperten i la recullen, la resta massa cansats ni ens assabentem.

DIMARTS 20 DESEMBRE
Es fa de dia al tercer dia de dejuni a la plaça, el cel segueix ennuvolat i presagia pluja a la tarda a les hores que cal sortir en manifestació.
Com els altres dies, l'puntual equip mèdic ens pren la tensió i ens recomana beure alguna infusió calenta per corregir l'efecte del fred i els desequilibris que provoquen el dejuni.
Com en els anteriors dies, nombroses persones segueixen visitant a les persones que realitzen el dejuni i escriuen les seves frases de suport i signatures al llibre de solidaritat.

Recital de poesies per la poetessa Maica
A les 11:30 hores la poetessa Maica, l'Espai Calàbria 66, recita amb passió, delicadesa, tendresa i emoció un seguit de poesies davant les persones que realitzem el dejuni. Poesies plenes d'humanitat, en un moment on l'atenció dels nostres sentits i consciència absorbeix plenament els seus missatges i sentit. Gràcies Maica mai oblidarem aquest moment. 

Minut de silenci per l'atemptat a Berlín
La informació d'un nou atemptat a mercat nadalenc a Berlín amb l'assassinat de nombroses persones ens esglaia. La nostra acampada a Pl de Sant Jaume està a pocs metres del pessebre muntat per l'ajuntament, tan lluny de Berlín però tan a prop, tots som víctimes potencials del fanatisme sectari.
El col·lectiu de persones en dejuni vam decidir participar en la concentració que va a realitzar el minut de silenci. Després de la banda que limita el perímetre de la concentració guardem silenci en solidaritat, separats per la distància les diverses autoritats també romanen en silenci.
Asseguda silenciosa en protesta pel silenci del govern de la Generalitat
Cap a les 12: 20 minuts, el col·lectiu de persones en dejuni s'asseuen a terra davant de l'entrada del Palau de la Generalitat, a la mateixa Plaça de Sant Jaume, en protesta pel silenci del govern en el projecte de pressupostos sobre la partida per implementar la Renda garantida de Ciutadania i per la falta de resposta a la sol·licitud de reunió amb el Molt Honorable President Carles Puigdemont.
A l'inici de l'asseguda de protesta es dóna lectura a la segona carta dirigida al President. Entre la curiositat, expectació i manifestacions de solidaritat de la ciutadania que es troba a la plaça la asseguda s'aixeca mitja hora més tard. 

Mentre desmuntem l'acampada ens visiten diversos col·lectius de la PAH
Cap a les 14 hores vam començar a plegar les tendes de campanya, recollir i retornar l'equip de so a la furgoneta, recollir i pujar al camió les cadires, taula i connexions elèctriques, pantalles, les furgonetes per traslladar materials, més tard vam començar a preparar la furgoneta que encapçalaria la manifestació. A totes les persones i entitats que van facilitar aquests mitjans, Antonio Raya, Juanjo Crespo, José Manuel Vivancos, Comissions Obreres, COBAS, IAC, Front Cívic, Xsuc-Socialisme21, L'Engranatge-Ateneu Popular La Marina ZF, expressem el nostre agraïment.
Les visites solidàries van continuar al llarg del dia, algunes arribades de ciutats i comarques llunyanes com la PAH de Girona, la PAH de l'Al Maresme i Pineda de Mar, a les que donem una abraçada fraternal.

S'aixeca el dejuni amb les "pomes de la glòria"
Poc abans de l'hora prevista es distribueixen illes entre les persones participants en el dejuni.
Després de tres dies bevent aigua, no només la fam apreta, les papil·les gustatives estan desitjoses de reconèixer novament els diferents sabors. L'aroma i sabor de la poma refresca el paladar i genera sensacions inoblidables. El dejuni ha acabat devorant junts les "pomes de la glòria". 

Manifestació cap al Parlament
Passades les 17 hores comencen els preparatius de la manifestació. Entorn del llibre de solidaritat fan fila les persones que volen signar. El plugim s'intensifica i els paraigües s'obren a la plaça.
Cap a les 18 hores les persones que han realitzat el dejuni es col·loquen després de la pancarta de capçalera de la Renda garantida de Ciutadania i avancen cap a la sortida de la plaça pel carrer Jaume I. Representants i activistes de les diverses entitats i moviment socials que donen suport la proposta de llei s'agrupen després de la pancarta inicial. A continuació, se situen les pancartes de Marea pensionista, Marea de marees, etc. 
Després de donar lectura al Manifest de la Marea pensionista la manifestació emprèn la seva marxa cap al Parlament. El mal temps, la pluja persistent, no doblega la voluntat de les persones que hi participen, sota milers de paraigües la manifestació discorre per Via Laietana, el Passeig d'Isabel II i l'Avinguda dl Marquès de l'Argentera. Alternant els lemes de "Renda Garantida, de Ciutadania" i "Aquests lladres, ens roben les pensions" la manifestació plena de voluntat i coratge s'acosta a l'entrada principal del Parlament. El cap de la manifestació s'atura davant el dispositiu dels Mossos d'esquadra, el portaveu de "Catalunya si que és pot" Lluís Rabell surt a rebre'ns i ens informa que la proposta de llei de la Renda Garantida de Ciutadania i la seva corresponent partida pressupostària ha estat defensada per la majoria de grups parlamentaris en la sessió parlamentària. El diputat Juan José Nuet també surt a rebre'ns i saluda els presents.
Tot seguit, el representant de la Comissió Promotora Diosdado Toledano llegeix la Carta adreçada als membres del Parlament. Acaba la seva intervenció expressant la voluntat d'emprendre noves accions, si cal, per fer realitat el 2017 aquest important dret social que ens empara a tota la ciutadania i en especial a la població més vulnerable de Catalunya. 



Davant la persistència de la pluja es dóna per conclosa la manifestació.

Abraçades i agraïments a les persones que van fer el dejuni, als que ens van visitar i van signar el llibre de solidaritat, als equips de treball que van col·laborar amb el dejuni
Vagi per davant l'abraçada fraternal als meus companys i companyes, citats a l'inici del relat, amb els quals compartim aquests tres dies de dejuni en harmonia i calidesa humana. El seu esforç i voluntat han permès situar davant l'opinió pública, i al Parlament, la necessitat urgent de fer realitat el dret a la Renda Garantida de Ciutadania.
Al llarg del dejuni van escriure els seus missatges de suport i van signar en el llibre de solidaritat prop de 700 persones, a qui expressem el nostre agraïment.
El nostre agraïment a totes les persones que ens van expressar la seva solidaritat i/o van participar en els diferents actes programats, Ada Colau alcaldessa de Barcelona,, Gerardo Pisarello, Laia Ortiz, Janet Sanz i Mercedes Vidal membres del govern de l'ajuntament de Barcelona, ​​la regidora de la CUP M. José Lecha, Candela López alcaldessa de Castelldefels, Antonio Balmon alcalde de Cornellà, Carles Escolà alcalde de Cerdanyola, Salut Gonzalez regidora de Sant Boi de Llobregat, José Francisco Sancho de Mollet del Vallès i Arnau Funes de Cornellà, els diputats/a de Catalunya si que és Pot Lluís Rabell, Marta Rivas, Joan Coscubiela i Joan Josep Nuet, les diputades de la CUP Gabriela Serra i Mireia Vehí, els diputats del PSC Raul Moreno i Ferran Pedret, la diputada de Ciutadans Noemi de la Calle, la diputada del PP Marisa Xandri, el coordinador d'ICV David Cid, Laura Marino de Barcelona en comú, David Compayon, Núria Lozano, Lola Castro i Francesc Matas d'EUiA, Adelina Escandell Fundació l'Alternativa, Teresa Forcades de Procés Constituent, Lluc Cahis de la JERC, Isabel Freitas, Jorge Cortegana, Neus Molina, Clara Rivas i Agustín Toribio de Xsuc- Socialisme21, Jordi Trujillo de Recostes Cero, Pedro Fernández de ACP, Pere Mariné de Psuc-Viu, el secretari general de CCOO Joan Carles Gallego, Miquel Puente, Dolors Llobet, Romina García, Alba García i Antonia Pascual de CCOO, Alfons Bech de la Fundació Pau i Solidaritat CCOO, el secretari general d'UGT Camil Ros, David Papiol d'UGT, la portaveu d'Avalots Elena Ferrero, el portaveu de IAC Luis Blanco i Assumpta Barbens de IAC, Dolors Torné i Anna Gabarró de la secretària de la dona USTEC -STES, Josep Bel i Julia Jimenez de COBAS, Diego Rejón de CGT, els professors Arcadi Oliveres, Pere Jodar, Alejandro Andreassi i Albert Recio, Jordi Giró de CONFAVC, Toni Barbara de DEMPEUS i la Marea Blanca, Pepe Rodado de la Pastoral Obrera, Antonio Fuertes d'ATTAC Acordem, Mariano Aragó d’Associació ACIM, Núria Carrera del Col·legi Oficial de Treball Social, Mirian de la Torre, Mercè Civit, Nuria Garrido, Mª Pilar Massana i Carmen Espinosa treballadores socials, Irene Escorihuela per DESC, Alex Castell de FAPAC, Alex Guillamon i Montse Benito d'Entrepobles , Carmen Murias de Marxa mundial de dones, Atonio Luchetti advocat, Stella Demonte de Parlament Ciutadà, Domicià Sandoval, Juan Montero i Prudenci de Marea pensionista, Rosa Cañadell de l'Assemblea Groga, Rosa Gómez de Marea Turquesa, Maite Cebrian, Pedro Rojas, Pedro Jimenez i Manolo Gómez del Front Cívic, Ivan Molins de Associació Puedo, Ruben del cos de bombers de la Generalitat, José Miguel Esteban i Cesar Leon d'Assemblea Diversitat Funcional, Carlos Macías, Yolanda Yeste i Francisco Martín de la PAH de Barcelona, ​​Estrella Camps PAH del Garraf, Albert Herbera de la PAH de Molins, PAH Terres de l'Ebre, Enric Bonmatí de la PAH de Lloret de Mar, Marta Afuera de la PAH de Girona-Salt, la PAH de Granollers, Maria Campuzano i Neus Escofet de APE, Lourdes Torres de la Comissió de dones del Col·legi d'advocats, Manuel Navarro de l'Assemblea de treballadors/es en atur de Cerdanyola-Ripollet, Ningú sense sostre de Sabadell.
Expressem el nostre reconeixement al treball realitzat pels diversos equips de persones i entitats col·laboradores en el dejuni, als que donem una forta abraçada solidaria, a Sixto Garganté representant de la Comissió Promotora, a Judit Sanchez i Juan Manuel Navarro de l'equip de gravació àudio visual, a Javier Bernad, Judit Borrell, Juanjo Salbia i Ramon Masque del grup de comunicació, a Mariano Soriano i Angel Torreglosa en el manteniment de l'equip de so, a Antonio Oliver, Joan Mestres, Neus Escofet, Lorenzo Corrochano, Francisco Crespin, Josep Busquet, Francisco Ribes al treball d'infraestructura i manteniment de l'acampada, a Laurent Facheux i Albert Battiste en la gestió del llibre de solidaritat, a Maite Melich pel seu treball de coordinació de l'equip cultural, a Rosa Gómez, Pilar Vaquerizo, Conchita Ribera, Enric Sanchez, Valentí, Albert Escofet, Antoni Ferret, Pepe Rodado, Carles Rodriguez, en gran part, activistes de la Coordinadora d'assemblees de treballadors/es en atur de Catalunya, de Marea Pensionista, Marea Blanca, Marea Turquesa, Front Cívic, Marea de Marees, i de la Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania.
Una menció especial per a Joan Godayol arquebisbe emèrit i Josep Maria Gasch, membres de la comissió promotora, la delicada salut va impedir participar en les activitats del dejuni.
El nostre reconeixement a la Consellera de treball, assumptes socials i famílies Dolors Bassa per la seva amable visita per interessar-se per el nostre dejuni, també al diputat Chakir el Homrani de Junts pel Si per la seva participació a la taula rodona. Esperem que aquest gest anticipi un acostament substancial a l'acord de la majoria de la ponència i de voluntat de negociar amb la Comissió Promotora per arribar a un acord satisfactori.
Les nostres disculpes per endavant, a totes les persones que ens han visitat, que han col·laborat amb el dejuni, però que la nostra memòria no permet agrair nominalment. A tota la gent solidària nostre abraçada i ferm compromís de continuar la mobilització fins a fer realitat el dret a la Renda Garantida de Ciutadania.


Barcelona 29 desembre 2016

Diosdado Toledano, participant en el dejuni i representant de la Comissió Promotora de la ILP de la Renda Garantida de Ciutadania

dilluns, 2 de gener del 2017

Decàleg per la pau



Resultat d'imatges de Paz
UN LLAMAMIENTO A LA NO VIOLENCIA ACTIVA
                                                                                            Víctor Codina sj.

Resumimos en forma de decálogo el importante y novedoso Mensaje de Francisco para la Jornada mundial de la paz del 1º de enero de 2017. 

1. Vivimos en un mundo fragmentado y violento, con enorme sufrimiento de guerras, terrorismo, criminalidad, ataques armados impredecibles, abusos contra emigrantes, víctimas de la trata, violencia doméstica, abusos a mujeres y niños, devastación del medio ambiente.
2. La violencia no es la solución para este mundo fragmentado ya que genera una espiral de conflictos que lleva a emigración forzada, grandes cantidades destinadas a fines militares (sustraídas de necesidades de jóvenes, familias y ancianos) y que en muchos casos produce la muerte física y espiritual de muchos.
3. Frente a esta situación se propone la no violencia activa como el estilo para una política de la paz y como estilo de vida, una no violencia que no es desinterés y pasividad sino solidaridad, generosidad, perdón, dedicación a cuerpos heridos y vidas rotas.
4. Para los cristianos el modelo de la no violencia es Jesús en sus enseñanzas (amar a los enemigos, poner la otra mejilla, no lapidar a la adúltera, no desenvainar la espada de Pedro) y en su vida hasta la cruz donde muere perdonando a sus enemigos.
5. Este ha sido el camino de muchos cristianos que se han convertido en instrumentos de paz, como Francisco de Asís, Teresa del Niño Jesús, la Madre Teresa, como los cristianos que con su actitud no violenta y la oración contribuyeron a la caída de los regímenes comunistas de Europa.
6. Pero la no violencia no es algo exclusivo de los cristianos sino que es patrimonio de las religiones de la humanidad, para las cuales la compasión y la no violencia son esenciales y producen frutos impresionantes, como los éxitos obtenidos por Gandhi, Luther King y Leymah Gboiwe con miles de mujeres liberianas. Ninguna religión es terrorista, no se puede usar el nombre de Dios para justificar la violencia, solo la paz es santa, no la guerra.
7. Si la violencia, como todo lo malo, brota de dentro del corazón humano, hay que recorrer el sendero de la no violencia en el seno de la familia que es el espacio indispensable para aprender a cuidarse, superar conflictos, buscar el bien del otro, ejercer la misericordia y el perdón.
8. De una familia así constituida se propaga a la sociedad una ética de la fraternidad, la coexistencia pacífica entre personas y pueblos, con respeto, responsabilidad y diálogo sincero. Y aquí Francisco hace un llamamiento al desarme y a la prohibición de armas nucleares.
9. La construcción de la paz mediante la no violencia activa es el aporte de la Iglesia a la paz, un aporte inspirado en las bienaventuranzas del Sermón de la montaña, sobre todo la de los mansos, misericordiosos y pacíficos que trabajan  por la paz y tienen hambre de justicia.
10. Aplicar las bienaventuranzas en el desempeño de las responsabilidades de líderes políticos y religiosos, instituciones internacionales y empresas es todo un programa y un desafío. Esto implica aceptar el conflicto y resolverlo, transformándolo en eslabón de un nuevo progreso. La no violencia activa demuestra que “la unidad es más importante y fecunda que el conflicto”.

Cuando todavía resuena el mensaje angélico de paz en la tierra, este puede ser un buen programa para el 2017: apartar de nosotros palabras y gestos violentos y construir sociedades no violentas que cuiden la tierra. Nada es imposible si nos dirigimos a Dios con la oración. Todos podemos ser artesanos de la paz.