dijous, 16 d’abril del 2020

Testimoni obrer davant el coronavirus

Helena Cabo (@Lena_Casa) | Twitter

Una militant d'ACO, Helena Cabo, dóna el seu testimoni com a fisioterapeuta en aquest temps de coronavirus. Moltes gràcies!!!

Cliqueu
Video


"Tinc un pacient que sempre m'agafa la mà. Estar sol, ha de ser dur"

Helena Cabo, fisioterapeuta a l'UCI de l'Hospital de Bellvitge

No havia treballat a l'UCI fins ara, però per la seva formació en fisioteràpia cardiorespiratòria la necessiten per tractar als pacients de la Covid-19 a l'Hospital de Bellvitge. L'hospitalenca Helena Cabo ens explica  la seva experiència amb els malalts de coronavirus i com és el seu dia a dia.
“La intensitat és el que descriu el nostre dia a dia. Quan un pacient marxa d'alta de l'UCI és una festa” explica l'Helena “el personal aplaudeix i canta, com també el pacient”.
Recorda amb emoció com té un pacient que sempre li dóna la mà. “El fet d'estar sol a l'habitació, ha de ser dur”.
En el vídeo, l'Helena mostra com ha de beure aigua amb l'EPI, l'equip de protecció individual. Reconeix que és una de les coses més incòmodes perquè ha d'estar prop de tres hores amb ell i ja quan se'l posen, comencen a suar.
Se sent agraïda per l'aplaudiment de la població tot i que no se sent una heroïna perquè diu que ella fa la seva feina. Això sí, és contundent amb la classe política: “Unes gràcies dels polítics no em serveix” i l'Helena afirma que mai haurien d'haver-se fet retallades a la sanitat i ara "ho estem pagant”. Aquest és el testimoni directe de l'Helena.

Font: LHDigital