dilluns, 16 de setembre del 2019

Continua la lluita...




Cicle 'Els dilluns dels drets humans' sobre la Jornada pel Treball Decent

 banner dh 1920 1




30 setembre de 2019 a les 19:00h
A la seu de Cristianisme i Justícia 
(C. Roger de Llúria, 13 Barcelona)
 

Fa 100 anys del naixement de l’Organització Internacional del Treball (OIT). Volem conèixer i fer-nos ressò els debats i estudis sobre el futur del treball realitzats per aquesta organització amb motiu del centenari. També escoltarem el testimoni de dos col·lectius que representen la realitat de precarietat laboral. Debatrem sobre el futur laboral, especialment per a les persones i col·lectius més vulnerables de la societat.


Ponents:

  • Judith Carreras, consellera de la OIT.
  • Carmen Juares, coordinadora de l’Asociación Mujeres Migrantes Diversas.
  • Núria Soto, representant de Riders x Derechos.

Moderació:

  • Laura Mor, periodista i escriptora.

 «Llevat dins la pasta», nou programa de la Pastoral Obrera a Ràdio Estel

L’espai, de 25 minuts, s’emetrà tots els divendres a les 17.30 h, a partir del 20 de setembre proper


[Pastoral Obrera de Catalunya] Un espai setmanal de 25 minuts per explicar la realitat, les experiències i les vivències a l’entorn de la Pastoral Obrera i el món del treball. Aquesta és la proposta que es concreta en el nou programa setmanal a Ràdio Estel, Llevat dins la pasta, que s’emetrà a partir del proper divendres 20 de setembre a les 17.30 h de la tarda.
El programa, que impulsa el Secretariat interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya, té com a primer convidat el catedràtic de Política Econòmica de la Universitat de Barcelona, Antón Costas, que analitzarà l’empobriment dels joves, les dificultats d’accés al treball i a l’habitatge, el consegüent retard de l’edat d’emancipació…
En el programa, conduït per la periodista Àngela Rodríguez, també hi haurà espais específics com ara recursos i activitats per ampliar informació sobre els temes abordats o la lectura d’enunciats de la Doctrina Social de l’Església: «Un petit tresor poc conegut i que és el resultat de la reflexió que l’Església ha anat fent des de les realitats humanes i socials on està present, contrastada amb l’Evangeli. Des del programa volem ajudar a donar-ho a conèixer», explica el director del Secretariat interdiocesà de Pastoral Obrera, Pepe Rodado.
El nom del programa Llevat dins la pasta prové «d’una expressió de Jesús, en una de les seves paràboles sobre el Regne de Déu, que podem trobar a l’evangeli de Mateu (13,33) i de Lluc (13,20-21). És també una expressió que defineix una manera de ser en el món: la manera de ser dels laics i laiques cristianes en el món seguint Jesús», aclareix Pepe Rodado.
El programa compta amb un equip de producció format per membres de moviments apostòlics especialitzats que formen part de la Pastoral Obrera com ara l’ACO (Acció Catòlica Obrera), la GOAC (Germandat Obrera d’Acció Catòlica), la JOC (Joventut Obrera Cristiana) o el MIJAC (Moviment Infantil i Juvenil d’Acció Catòlica).