dissabte, 16 d’octubre del 2021

Jornadas Generales de la Pastoral del Trabajo 2021

 



Jornada General de l'ACO 2021




La parròquia de Sant Pacià de Barcelona ha acollit la 68a Jornada General que el moviment Acció Catòlica Obrera (ACO) ha celebrat aquest dimarts 12 d’octubre al matí. El lema d’aquest nou curs és ‘Sembrem grans de mostassa avui’ que també ha estat el títol de la ponència inaugural a càrrec del sociòleg Quim Cervera. L’acte també s’ha pogut seguir en format telemàtic.

La jornada ha servit per inaugurar un curs en què la militància haurà de revisar els documents fonamentals del moviment: el document d’identitat, les normes de funcionament i la carta econòmica. Ho haurà de fer per la celebració del XII Consell de l’ACO que es celebrarà del 18 al 20 de novembre de 2022. “És necessari posar-nos al dia perquè no ens quedem enquistats en el passat; l’ACO sempre ha d’estar viva en l’avui i ha d’arribar a ser aquest autèntic moviment evangelitzador”, ha indicat el consiliari general, Pepe Baena. “Davant tenim un nou curs amb la motxilla plena de grans de mostassa que cal sembrar. Els grans de mostassa ens han d’ajudar a acceptar des de la humilitat la capacitat d’allò petit que ha de fer un procés que ja no depèn de nosaltres.”

Per donar les primeres orientacions, el sociòleg, teòleg i consiliari del moviment, Quim Cervera, ha aportat una mirada al moment actual en clau de revisió de vida. D’una banda, ha analitzat les necessitats bàsiques humanes actuals, en quina situació es troben i les causes: “Hi ha un augment de la desigualtat i de la pobresa i degradació de la natura i una necessitat de respostes positives a tal situació”, ha dit. A continuació, ha fet una reflexió evangèlica sobre la paràbola del gra de mostassa. I, finalment, ha proposat una sèrie d’actituds prioritàries per actuar.

L’eucaristia, presidida pel bisbe Sergi Gordo, s’ha celebrat a la parròquia de Sant Pacià. “A vegades ens costa sembrar, ser sembradors humils i alegres. La sembra no està absenta de llàgrimes, aquí està la nostra vulnerabilitat, el nostre pecat”, ha dit el bisbe responsable de la Pastoral Obrera a la Conferència Episcopal Tarraconense. I ha recordat que “la llavor que sembrem és positiva, és bona i no és nostra, és del Senyor”.


Reconstruir la comunitat

En el manifest ‘Compromesos solidàriament a viure l’esperança’ que l’ACO ha preparat per aquest curs es fa palès que “hem de tenir la força col·lectiva suficient per re-fer, per reconstruir la comunitat tant a nivell proper, la família i els amics; com a nivell de xarxes, la parròquia, els veïns, el barri, el poble i el propi moviment; i també en la lluita pels serveis públics, la recuperació de tot allò que ens és comú com a germans que som”.

A la convocatòria han participat 150 militants, amics i simpatitzants i s’han connectat unes 90 persones. L’acte s’ha pogut seguir a les xarxes socials amb l’etiqueta #JGACO2021.


Font: Catalunya Religió