dimarts, 9 d’octubre del 2018

Un seminari per a aprofundir en el treball decent



Benvolguts companys i companyes,

des de la Plataforma Església pel Treball Decent hem organitzat un seminari de formació sobre Doctrina Social de l'Església i món del treball. 

Sota el titol "Treballar per viure o viure per treballar? Una proposta des de l'Evangeli", i seguint els passos de veure, jutjar i actuar, farem una mirada al món del treball per prendre consciència del valor i la dignitat dels treballadors/es i del món del treball en general, tot analitzant els canvis que s’estan produint i els reptes i desafiaments que provoquen, entre ells la necessitat de la reducció de la jornada de treball perquè tothom pugui tenir una vida digna. Aprofundirem en els criteris evangèlics i en les orientacions de la Doctrina Social de l'Església avui, en relació al treball, cercant mobilitzar-nos i mobilitzar la gent del nostre entorn en la lluita per aconseguir un treball digne i decent per a tothom.

El seminari consta de 6 sessions seran en dimarts (menys la segona sessió que serà en dijous) de 19:00h a 20:30h a Cristianisme i Justícia.

Us adjuntem el díptic amb tota la informació i en el següent enllaç podreu inscriure-us

Us animem a participar d'aquesta formació d'interès per a la Pastoral Obrera.

Una abraçada,

Santi Boza, candidat a president de l'ACO


«Estic confiat i expectant en aquesta nova etapa que s’obre, amb profund desconeixement de gran part de les tasques que tindré per endavant, però amb la seguretat de que compto amb la força de la pregària i de la revisió de vida per enfrontar-les i de cadascuna de les persones que integren l’ACO per anar descobrint tot plegat.»
De Santa Coloma de Gramenet, professor de matemàtiques i vinculat a iniciatives d’economia social. Aquestes són algunes coordenades de Santi Boza, el candidat a president de l’ACO, que es presenta com a únic candidat al Consell Extraordinari que es farà en la Jornada General propera del 12 d’octubre. Podeu consultar la presentació complerta de Santi Boza a l’enllaç.

José María Díez Alegría, testimoni de la classe obrera

José María Díez Alegría, un jesuita socialista humanista en medio de la clase obrera


Juan Antonio Delgado nos habla sobre su último libro sobre Díez Alegría. Este jesuita criticó la estructura de la Iglesia, el imperativo de obediencia de los jesuitas y el régimen franquista. Perteneció a ese grupo de curas que pensaba "de otra forma" -como el padre Llanos, con quien trabajó-, estaba al lado de los desfavorecidos y no se calló, porque creía firmemente en una sociedad democrática, justa y humanista.

Relleu del consiliari general a l'ACO



«Amb vosaltres, homes i dones de l’ACO, m’he continuat educant, amb vosaltres soc més cristià, amb vosaltres he esdevingut més prevere. No debades som un moviment educatiu. Moltes gràcies.» Amb aquestes paraules s’acomiada Josep Jiménez Montejo després de quatre anys com a consiliari general de l’ACO.
L’accent de Jiménez Montejo ha estat posat en «tot allò que es desprèn de la identitat de l’ACO, però especialment en l’evangelització.» «No som una entitat que només mira de continuar existint, sinó que si vol créixer és perquè els nostres companys i companyes del món obrer tenen dret a conèixer Jesucrist i a experimentar el goig de sentir-se estimats per Déu», podem llegir a la seva carta de comiat. Jiménez Montejo continuarà com a consiliari de grups de l’ACO i també presenta la seva candidatura a consiliari general del Moviment de Treballadors Cristians Europeu (MTCE).
«Quan em miro l’agenda biogràfica del meu cor, surten pàgines del quadern de vida que reflecteixen la meva professió de metal·lúrgic i la meva vocació de batejat capellà-consiliari», són les paraules amb què Pepe Baena, nou consiliari general de l’ACO, es presenta en aquest escrit a la militància. En el referit escrit, Baena explica els seus orígens i trajectòria i finalitza: «Només em queda donar gràcies a Déu i obrir els braços per a abraçar aquest nou repte amb els germans i germanes de l’ACO.»