dimecres, 12 de febrer del 2020

Estem de festa jove en Bellavista

Bellavista acull la trobada d'iniciació 2020 de la Joventut Obrera Cristiana

La plaça Major serà escenari, dissabte, d'una trobada de joves d'arreu de Catalunya implicats en aquest moviment cristià


La Joventut Obrera Cristiana (JOC), amb el suport de la parròquia de Sant Francesc d’Assís de Bellavista, organitza aquest dissabte una nova edició de la Trobada Nacional d’Iniciació, una jornada anual d’aquest moviment juvenil catòlic que enguany se celebra a les Franqueses.
La jornada, que preveu aplegar un centenar de joves, se celebrarà a la plaça Major de Bellavista d’11.30 a 20 h i, entre d’altres, consistirà en un dinar, una eucaristia i un acte reivindicatiu de la realitat social i precària que viuen els joves d’origen humil.
“Es tracta de fer visibles les dificultats que tenen els joves per trobar feina, accedir a un habitatge o independitzar-se, especialment si són d’origen humil”, diu Pepe Baena, rector de la parròquia. A la jornada també hi participaran entitats convidades del municipi i es clourà al vespre amb un concert d’Arcade i Eva.
La Joventut Obrera Cristiana és un moviment educatiu, cristià i apostòlic obrer format per joves que “intenten canviar la seva realitat a partir de les seves activitats, fent petits canvis a l’entorn que són el primer pas per canviar el món”, diu Baena.
El moviment emmarca les seves accions en la campanya Joventut que lluita, joventut que es dignifica, a través de la qual els joves s’impliquen als barris i pobles. En el cas de Bellavista, hi ha mitja dotzena de joves vinculats a la parròquia que a partir del curs que ve iniciaran la seva militància en la Joventut Obrera Cristiana.