divendres, 26 d’octubre del 2018

Una crida pel menors estrangers no acompanyats (MENA)...

 Resultat d'imatges de menores estranjeros no acompañados

Catalunya només rebrà 2 milions per als MENA 



El Consell de Ministres té previst aprovar aquest divendres 26 d'octubre la partida de 40 milions que s’han de repartir entre les diferents comunitats per fer front a la forta arribada de menors estrangers no acompanyats (MENA). Ahir, en un últim intent de negociació, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, es va reunir a Madrid amb la ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, per explicar-li el seu punt de vista i demanar-li que reconsiderés els criteris que han propiciat que Catalunya només rebi 2 milions d’euros d’aquest fons global. La reunió va durar prop de dues hores, però la ministra no va variar de criteri que justifica aquesta partida concreta per a Catalunya perquè, segons va explicar El Homrani, es basa en dades del registre d’arribades del Ministeri de l’Interior, on actualment consta que a Catalunya hi ha 1.074 menors tutelats.


El Punt Avui, 26 octubre 2018

El Homrani va insistir que aquest criteri “és injust”, en primer lloc perquè les dades d’Interior no coincideixen amb les que té la Generalitat, que quantifica el nombre de menors tutelats en centres d’acollida en 2.809. I en segon lloc, perquè, segons El Homrani, el repte “no ha de ser l’acollida, sinó la inclusió social”, i Catalunya, va insistir, és un dels territoris “amb més pressió” en aquest camp.
Tot i aquesta discrepància, el conseller es va mostrar satisfet pel tarannà de la consellera. “Hi ha hagut una discussió franca, molta sintonia sobre com s’ha de plantejar aquest repte, que és global, i sobre la necessitat de buscar mecanismes de col·laboració”, va destacar.
Pel ministeri, la secretària d’estat de Serveis Socials, Ana Lima, va justificar el criteri de repartiment per la necessitat de basar-se en criteris “objectius” a l’hora de repartir els fons.