dijous, 27 de setembre del 2018

Notícia sobre les pensions...

Resultat d'imatges de les pensiones

El Pacte de Toledo decideix que les pensions tornin a augmentar segons l’IPC

La comissió del Pacte de Toledo, on estan representats tots els partits, va tancar ahir un acord majoritari perquè les pensions es tornin a revalorar segons l’IPC “real” tot i que es permet tenir en compte altres indicadors, però la inflació serà el factor de referència. Així, se seguirà la recomanació aprovada el 2011 i l’IPC serà l’únic índex que es tindrà en compte a l’hora de calcular les prestacions per jubilació i qualsevol altra modificació també haurà de ser acordada pel Pacte de Toledo.

El Punt Avui, 27 setembre 18

Aquesta mesura no serà immediata i formarà part d’un conjunt de mesures que el Pacte de Toledo redactarà per garantir la sostenibilitat i suficiència del sistema, i que hauran de ser debatudes i votades posteriorment al Congrés.
Els partits que han tancat aquest acord son el PP, el PSOE, Podem, Ciutadans, el PDeCAT, el PNB, i Compromís. És a dir, tots els grups representats, a excepció d’ERC.
En declaracions als mitjans, el portaveu del grup del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, va assenyalar que l’acord assolit és de “mínims” i considera que deixa en mans de l’actual govern “si decideix posar en marxa una modificació respecte al 2013”, quan el PP va aprovar una pujada de les pensions del 0,25% anual mentre la Seguretat Social estigués en dèficit, un dels principals motius de protesta del col·lectiu de pensionistes i dels sindicats. Per això va coincidir amb els altres grups que la referència seria recuperar la base de les recomanacions del 2011, que preveia incloure més factors per a la revaloració de les pensions. “Cal posar l’accent en els consensos”, ha assenyalat Campuzano citant que tot es remet a “tornar al 2011”.
El portaveu del Partit Nacionalista Basc en el Pacte de Toledo, Iñigo Bandarián, va dir ahir que l’acord per tancar la recomanació que revalora la pensió conforme a l’IPC “real” ha estat “molt treballat i difícil” i va valorar molt positivament que finalment s’hagi arribar a una redacció amb un ampli consens.

Manifestacions

Les pujades mínimes de les pensions havien fet sortir al carrer milers de pensionistes els últims mesos arreu del territori de l’Estat, amb nombroses concentracions i manifestacions.
Els jubilats es queixaven que, amb els augments “ridículs” que rebien, no podien afrontar l’augment del cost de la vida i reclamaven que s’establís el que, finalment, ahir va acordar el Pacte de Toledo. El dia 19 passat van protagonitzar una protesta sonada davant del Congrés a Madrid on van desbordar el cordó policial, amb moments de tensió.