dimecres, 7 de juliol del 2021

Una entrevista amb llum pròpia



ENTREVISTA ROCÍO ELVIRA QUEZADA

Òscar Bardají i Martín

 

Alimentar la llum interna

 

L’ACO (Acció Catòlica Obrera) té una nova presidenta: la sociòloga Rocío Elvira, que comparteix el càrrec amb Santi Boza. Els seus objectius són: «acompanyar els grups, fent que les persones que pertanyen al moviment —més de 700— s’identifiquin amb ell i se sentin acollides; treballar la incorporación de nous grups, i perquè això sigui possible cal fer feina a l’entorn del treball, relació amb parròquies i grups d’Església».

 

Per què és necessària la tasca de l’ACO?

És important perquè alimenta la llum interna dels treballadors cristians. Ho duem a terme des de la revisió de vida a través de l’Evangeli; ho fem en grups, perquè això genera comunitat cristiana, i aquesta es manifesta en les accions comunitàries que aporten les persones en el seu dia a dia. En temps de grans dificultats, com ara amb la pandèmia, necessitem una xarxa espiritual que ens sostingui.

 

Per què una presidència compartida?

És una metàfora de la importància de fer el camí acompanyats: per parlar de la paraula de Déu, per sostenir-nos en el dolor, en les preocupacions i també per celebrar conjuntament el que la vida ens ofereix. La presidència compartida és compartir la visió femenina i la masculina del moviment i, per suposat, de la societat.

 

Com a sociòloga, com valora la situación actual de la pastoral obrera?

La sociologia aplicada a la pastoral ens obre finestretes per comprendre el món d’avui en un context més ampli. I, a partir d’aquí, què és el que podem fer des de la nostra realitat per construir una societat que treballi per la justícia, per la igualtat… Aquests valors universals, il·luminats per l’Evangeli, ens ajuden a viure amb esperança i amb il·lusió. La societat actual necessita elements que ajudin a veure la vida des d’una altra vessant, una força interna que pugui sostenir-te i que et doni una empenta per cercar Déu en la petitesa del dia a dia.